Dersim’de kadına taciz: Aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 4 gözaltı

Dersim’de kadına taciz: Aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 4 gözaltı
Yayınlama: 28.08.2022

Dersim’de sokakta yürüyen kadına sözlü tacizde bulunan kişi, çevredekilerin tepkisi üzerine havaya ateş açınca arkadaşını vurdu. 4 kişi gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Dersim’de yolda yürüyen kadına laf atarak tacizde bulunduğu belirtilen bir erkek, yurttaşların tepkisiyle karşılaşınca otomobilden inip havaya tabancayla 3 el ateş açtı. Mermilerden biri yanındaki arkadaşına isabet eden erkek aracıyla kaçtı. Olayla ilgili şüpheli dahil 4 kişi gözaltına alındı, valilik olaya karışanların kamu görevlisi olduğunu açıklayarak, soruşturma başlatıldığını duyurdu.

DHA’nın haberine göre dün akşam Cumhuriyet Caddesi’nde otomobil içindeki erkek, yolda yürüyen bir kadına sözlü tacizde bulundu. Kadının bağırarak çevreden yardım istemesi üzerine toplanan yurttaşlar, otomobildeki 4 kişiye tepki gösterdi. Bu sırada araçtan inen şüpheli, belindeki tabancayı çıkararak havaya 3 el ateş etti.

ARKADAŞINI VURDU

Açtığı ateşte yanındaki arkadaşını vuran şüpheli, olay yerinden kaçarken, ayağından yaralanan arkadaşı da ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, olay yerinde 3 boş kovan bulurken, otomobille kaçan şüpheli ile yanındaki 2 kişi polis ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı.

AYAĞINDAN VURULAN KİŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Tedavisinin ardından ayağından yaralanan kişi de gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

TUNCELİ VALİLİĞİ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tunceli Valiliği, olaya karışanların kamu görevlisi olduğunu belirterek haklarında adli ve idari soruşturma açıldığını bildirdi. Valilik yaşananları “tartışma” olarak tanımlayarak “27.08.2022 günü saat 22.30 sıralarında, Cumhuriyet Caddesi üzerinde aynı araçta bulunan kişiler ile cadde üzerinde bulunan kadın bir vatandaşımız arasında tartışma çıkmış, tartışmaya çevrede bulunan vatandaşlarımızın da müdahil olmasıyla olay yerinde arbede yaşanmıştır. Konu vatandaşlarımızın ve emniyet güçlerimizin müdahalesiyle sonlandırılmıştır. Olay sonrasında Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışma neticesinde; olaya dahil olduğu anlaşılan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Konu Valiliğimizce takip edilmektedir” açıklamasında bulundu.