Diyarbakır’da 3 AKP’li başkan daha görevden alındı

Diyarbakır’da 3 AKP’li başkan daha görevden alındı
Yayınlama: 21.08.2023

Daha önce dört ilçe başkanının görevden alındığı AKP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda üç ilçe başkanı daha görevden alındı. Gerekçe olarak ise yine ‘seçimdeki düşük performans’ gösterildi.

7 Ekim’de olağanüstü kongreye gidecek olan AKP’de ‘değişim’ mesajları verilmeye devam ediyor. AKP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda da görevden almalar yaşanıyor. Daha önce dört ilçe başkanının görevden alındığı ilde bu kez de üç ilçe başkanı daha görevden alındı. Görevden almalara ‘seçimdeki düşük performans’ gerekçe gösterildi.

Amida Haber’in aktardığı iddiaya göre, görevden alınan isimler arasında AKP Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, Kocaköy İlçe Başkanı Şerafettin Yiğit ve Lice İlçe Başkanı Abdülhaluk Tuncay yer aldı. İddiaya göre AKP İl Koordinatörü Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur’un belediye başkanlığı için istifasını istedi. Ancak Yağmur’un bunu kabul etmediği öğrenildi.

BİR HAFTA ÖNCE DÖRT İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINMIŞTI

Bu arada geçtiğimiz hafta benzer gerekçelerle Kayapınar Uğur Delidere, Ergani İlçe Başkanı Fırat Dolu, Bağlar Maruf Demir, Yenişehir İlçe Başkanı Nupelda Kaya, “seçimdeki düşük performansları” gerekçe gösterilerek görevden alınmıştı.

Edinilen bilgilere göre İl Başkanlığına çağrılan diğer İlçe Başkanları ise uyarıldı. İlçelerdeki değerlendirme sürecinin devam edeceği ifade edildi.