Emekçiler geçici 35’inci maddenin kaldırılmasını istedi

Emekçiler geçici 35’inci maddenin kaldırılmasını istedi
Yayınlama: 02.07.2022

DİYARBAKIR- KESK Amed Şubeler Platformu, 375 Sayılı KHK’ye eklenen geçici 35’inci maddenin kaldırılmasını istedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) eklenen geçici 35’inci maddenin kaldırılması talebiyle Yenişehir ilçesindeki Hazal Park’ta açıklama yaptı. Açıklamaya KESK bileşenleri katılırken, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” yazılı pankart açıldı. 

35’İNCİ MADDEDEN BİR İHRAÇ DAHA 

Açıklamayı yapan Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, iktidarın OHAL’i fiilen devam ettirme uygulamalarından biri olan 375 sayılı KHK’lye eklediği geçici 35’inci maddeyi hatırlattı. Güneş, “Bu maddeye dayanılarak uydurma sebeplerle geçtiğimiz hafta Ergani ilçemizde Eğitim Sen üyesi Ahmet Taş, ihraç edilmiştir. İktidar geçici 35’inci madde ile hukuksuzlukları yetmiyormuş gibi, kurumlara liyakatsizlik ve torpille yerleştirdiği yandaşlar eli ile bu antidemokratik süreci devam ettirmiştir” dedi.

‘OHAL KOMİSYONUNA SON VERİLSİN’

İktidarın bu uygulamalarına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Güneş, “Bir kez daha, İktidarı OHAL komisyonu ve geçici 35’inci madde uygulamalarına son vererek, hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımızı derhal göreve iade etmeye ve ülkedeki bütün antidemokratik uygulamalara son vermeye çağırıyoruz” ifadesinde bulundu. 

Eylem, “Kurtuluş yok ek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganıyla sona erdi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.