Emine Şenyaşar: Katliamın failleri cezalandırılsın

Emine Şenyaşar: Katliamın failleri cezalandırılsın
Yayınlama: 30.06.2023

URFA – Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar, 6 bayramdır adliye önünde olduklarını belirterek, faillerin cezalandırılmasını talep etti. 

Urfa’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 830’uncu gününde devam ediyor. Aile Kurban Bayramının 3’üncü gününü de adliye önünde nöbet tutarak geçirdi. Anne Şenyaşar, “Şenyaşar ailesi Adalet Köşesi” olarak bilinen alana gelerek adliyenin ilerisinde bulunan bariyerlere “5 yıldır sadece adalet istiyoruz” ve “Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet” pankartlarını astı. 

‘6 BAYRAMI ADLİYE ÖNÜNDE GEÇİRDİM’

Aralıksız bir şekilde adliye önünde adalet mücadelesi verdiklerini söyleyen Şenyaşar, 6 bayramı da adliye önünde geçirdiklerini belirtti.  Şenyaşar, “Hastane içerisinde ailemi öldürdüler. Kayıtları saklıyorlar. Bir hükümet nasıl kayıtların saklanmasına göz yumar? Onları çıkardıklarında gerçekler de ortaya çıkacaktır” dedi. 

‘FAİLLER CEZALANDIRILSIN’

“3 yıldır bu duvarın önüne gelerek adalet diye ağlıyorum. Bunları neden görmüyorlar?” diye soran Şenyaşar, ailesini katleden faillerin bir an önce cezalandırılması talebini yineledi.