Erdoğan, üç gün sonra ilk kez Albayrak açıklaması yaptı

Erdoğan, üç gün sonra ilk kez Albayrak açıklaması yaptı
Yayınlama: 11.11.2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa ettiği duyurusunun ardından 3 gün sonra ilk kez açıklama yaptı. Erdoğan, “Ülkemize önemli hizmetler veren Berat Albayrak’a şahsım milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısında konuştu. Gündemin en önemli başlıklarından biri olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevinden istifa etmesine ilişkin günlerdir sessizliğini koruyan Erdoğan, konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

GÜNLER SONRA GELEN AÇIKLAMA

“Ülkemize önemli hizmetler veren Berat Albayrak’a şahsım milletim adına teşekkür ediyorum” diyen Erdoğan, ” Bu süreç içerisinde özellikle de iki sismik araştırma, 3 tane de sondaj gemisini ülkemize kazandırması da finans yönetimi bakımından önemli bir başarıydı. Kendisi sağlık sorunları sebebiyle vazifesinden affını istedi. Biz de yerine Lütfi Elvan arkadaşımızı atadık” şeklinde konuştu.

Gündemdeki kabine değişikliği iddialarını yalanlayan Erdoğan, “Kabine değişikliği veya bakanlıkların yapısının tadil edileceği yönündeki spekülasyonlar, içi boş, tamamen masa başında uydurulan haberler” dedi.

‘SÜRECİ AZ HASARLA YÖNETTİK’

“Her ne kadar eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlar kabul etmek istemese de ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde koalisyonlu yılların kaotik ortamına geri dönmekten kurtuldu” iddiasında bulunan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle oldu:

– Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin en büyük faydalarını, mart ayından bu yana yaşadığımız salgın sürecinde gördük. Koronavirüs salgınının tüm dünyayı kasıp kavurduğu bu dönemde hem sağlık başta olmak üzere hizmet alt yapımızın gücü hem de ekonomiyi desteklemek için hayata geçirdiğimiz politikalar sayesinde süreci en az hasarla yönettik.

– Biz harekete geçmek için şuraya veya buraya, şuna veya buna değil, sadece millete bakarız. Milletimizden işareti aldığımızda da hiç tereddüt etmeden gereğini yerine getiririz. Bunun dışındaki her türlü haber, dedikodu, söylenti, lafügüzaftan ibarettir ve bu millete de ihanettir.

‘YATIRIMCILARA HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI GÖSTERECEĞİZ’

– Ekonomimizi politikalarını fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makroekonomik istikrar olmak üzere üç sacayağı üzerinde inşa ederek hedeflere ulaştıracağız. Bunun için uzun vadeli tasarruflar ve yatırımlar açısından elverişli bir ortam hazırlıyoruz. Ekonomide, nitelikli istihdam oluşturan, enflasyona ve cari açığa yol açmayan, ağırlıklı olarak yurt içi tasarruflar ve doğrudan uluslararası yatırımlarla finanse edilen bir büyüme yapısı oluşturuyoruz.Etkin karar alma mekanizmaları sayesinde para ve maliye politikaları ile finansal politikalar arasındaki uyumu artırarak, makroekonomik istikrarı tahkim edeceğiz. Önümüzdeki dönemde ekonomi politikalarında güven ve kredibilite kazanımına daha fazla odaklanacak, ülke risk primini düşüreceğiz.Türk ekonomisine ve Türk Lirası’na güvenen yerli ve uluslararası yatırımcıların kazancını kendi kazancımız olarak görerek, yatırımcılara her türlü kolaylığı gösterecek, desteği vereceğiz.

– Finans tarafında Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Merkez Bankamız, reel sektör tarafında Ticaret Bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, diğer bakanlıklarımız, iş insanlarımız, hep birlikte Türkiye’ye yeni bir ekonomik sıçrama yaptırmak için çalışıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanımızın ve Merkez Bankamızın yeni başkanının, enflasyon hedeflemesini ve para politikası araçlarını, temel yaklaşımlarımıza uygun şekilde, şeffaf, öngörülebilir, istikrarlı bir seviyeye en kısa sürede getireceklerine inanıyorum. Atacağımız her yeni adımla bu olumlu tablo daha iyiye gidecektir. Elbette tüm bunları serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermeden, şeffaflığı ve öngörülebilirliği artırmak suretiyle yerli ve uluslararası yatırımcıları harekete geçirerek yapacağız.

‘ENFLASYONU DAHA DA AŞAĞI ÇEKECEĞİZ’

– İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz. Bunun için en kısa sürede enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte, ardından kademeli olarak orta vadeli hedeflerimize doğru indirmekte kararlıyız.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.