Filistin, 130 füze saldırısında bulundu; İsrail, ‘Büyük bedeller ödeyecekler’ dedi

Filistin, 130 füze saldırısında bulundu; İsrail, ‘Büyük bedeller ödeyecekler’ dedi
Yayınlama: 12.05.2021

Filistinliler, Gazze’den İsrail’e roket saldırısında bulundu. İsrail ordusu ise akşam saatlerinde karşılık vermeye başladı.

İsrail polisi, 7 Mayıs’ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa’yı basarak cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde dün akşamdan bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 25’e çıkmıştı. 

İsrail’in Gazze saldırısı devam ederken, Gazze tarafından da onlarca roket İsrail tarafına gönderildi. Son açıklamalara göre 130 roket atılırken bazıları kent merkezini vurdu.

Demir Kubbe hava savunma sisteminin çalışmasına ve birçok roketi engellemesine rağmen bazı roketlerin İsrail’i vurması bölgede yaşayanlarda endişe yarattı.

İsrail medyası ise, Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na roket salvosu atıldığını duyurdu. 

MESCİD-İ AKSA’DA GENÇLERE SALDIRI

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da ses bombalarıyla Filistinli gençlere saldırıda bulundu. Ondan fazla genç, gözaltına alındı.

BORU HATTI ROKETLE VURULDU

Gazze Şeridi’nden İsrail’e düzenlenen roket saldırılarında isabet alan Trans-İsrail petrol boru hattına (Eilat-Ashkelon petrol boru hattı) ait petrol tankında yangın çıktı. 

İsrail-Filistin arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Gazze Şeridi’nden İsrail’e düzenlenen roket saldırılarında Trans-İsrail petrol boru hattına (Eilat-Ashkelon petrol boru hattı) ait petrol tankı isabet aldı. Roketin isabet ettiği tankta yangın çıktı. Olay yerinde çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

İSRAİL, LOD KENTİNE TAKVİYE BİRLİKLER GÖNDERİYOR

Lod Belediye Başkanı Yair Revivo, Başbakan Benyamin Netanyahu’dan olağanüstü hal ilan etmesini istediğini söyledi. Revivo, “Yaşananlar polis için büyük ve ağır olaylar” diyerek ordunun şehirde konuşlandırılması çağrısında bulunurken, “Tüm İsrailliler bilmeli, kontrol kaybedildi. Sinagoglar yakılıyor, yüzlerce araba ateşe verildi. Sokaklarda yüzlerce eşkıya Arap dolaşıyor. Burada iç savaş patlak verdi” ifadelerini kullandı.

Revivo, Lod’da meydana gelen olayları, 1938 yılında Almanya’da Nazilerin Yahudilere ait ev, iş yeri ve sinagoglara yönelik saldırılar düzenlediği ‘Kristal Gece’ye benzetti.

Netanyahu ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kontrolün kaybedildiği Lod kentine Yahudiye ve Samarya’daki sınır taburlarının gönderileceği bilgisini verdi. 

Netanyahu, “Lod’da ve ülkenin her yerinde asayişi yeniden sağlayacağız” dedi ve Lod kentine takviye birlikler göndererek OHAL ilan etti. Sokaklarda ise araçlar ateşe verildi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.