Gazetemizin imtiyaz sahibi İdris Yayla’nın yargılandığı davada bilirkişi raporu beklenecek

Gazetemizin imtiyaz sahibi İdris Yayla’nın yargılandığı davada bilirkişi raporu beklenecek
Yayınlama: 08.02.2022

Batman – Batman’da 2016 yılından bu yana yayın yapan Jiyan Haber’in imtiyaz sahibi, gazeteci İdris Yayla ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu 28 kişinin “2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması 8 Şubat’ta Batman 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, emniyetin gönderdiği kamera kayıtlarının incelenmesi ve bilirkişi raporunun hazırlanması için davayı 2 Haziran’a erteledi.

Batman 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve gecikmeli olarak başlayan duruşmaya. sanıklar katılmazken bir kısım sanık avukatları hazır bulundu.

İddia makamının dosyadaki eksiklerin tamamlanması talebinden sonra söz alan sanık avukatları da aynı yönde beyanda bulundu.

Mahkeme heyeti savunmaların ardından emniyetin kamera kayıtlarının incelenerek sanıkların alanda olup olmadığının ve polis ikazlarının yapılıp yapılmadığının tespit edilebilmesi için görüntülerin bilirkişiye gönderilmesine karar vererek davayı erteledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.