HDP Batman Milletvekilleri: Hakikatin izinden ısrarla yürümeye devam eden basın emekçilerini selamlıyoruz

HDP Batman Milletvekilleri: Hakikatin izinden ısrarla yürümeye devam eden basın emekçilerini selamlıyoruz
Yayınlama: 10.01.2023

HDP Batman Milletvekilleri ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla mesaj paylaştı. Milletvekilleri yayınladıkları mesajda ifade özgürlüğüne vurgu yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilleri Necdet İpekyüz, Feleknas Uca, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Ayşe Acar Başaran, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Milletvekilleri, “Gazetecilerin sustuğu, boyun eğdiği, biat ettiği bir toplumda, hakikate ve adalete erişmek mümkün olamaz. Çalışan, çalıştırılmayan, rehin tutulan, sürgün edilen, katledilen tüm gazetecilerin, 10 Ocak’ı bayram gibi kutlayacağı, özgür basın ve demokratik bir toplum için her alanda mücadeleyi birlikte sürdürüyoruz. Hakikatin izinden ısrarla yürümeye devam eden tüm basın emekçilerini selamlıyoruz. Gazetecilerin özgür, güvenceli ve insanca koşullarda çalışabildiği bir yaşam tahayyülü ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyoruz” mesajını paylaştı.

Ajansımızı telefonla arayan HDP sözcüsü ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş da, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.