HDP Kadın Meclisi: İktidar Garê operasyonu üzerinden kadınları hedef alıyor

HDP Kadın Meclisi: İktidar Garê operasyonu üzerinden kadınları hedef alıyor
Yayınlama: 25.02.2021

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, iktidarın Garê operasyonu üzerinden kadınları hedef aldığını belirterek, “Kadınlara saldırılarla başarılı olduğunu sanan bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.   

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, kadın gündemi ve HDP’li kadınlara yönelik saldırılara dair partisinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenliyor. Toplantıya HDP’li kadın milletvekilleri de katıldı. 

‘GARÊ SORULARI CEVAPSIZ’

Başaran, HDP’ye dönük saldırılara dikkat çekerek, Garê’de TSK’nin operasyonu sonucu yaşanan ölümlere değindi. Başaran, “Neden insanlar canını tehlikeye atarak böyle bir operasyona girişildi soruları hala cevapsız. Türkiye toplumunu kafasındaki soru işaretlerini giderecek yanıtlar gelmedi. Hesap vermesi gerekenler Meclise geldiler. Kamuoyunu bilgilendirmek için geldiler.

Ama Türkiye’de uzun bir süredir klasik haline gelen bütün yanlışlarını, başarısızlıklarını muhalefete, partimize en fazla kadınlara saldırarak bir yaklaşım sergilediler. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu sorulara yanıt vermedi. Bu sorumluluğunun gereğini yerine getirmedi” diye konuştu. 

KADINLARA LİNÇ  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’i hedef alan açıklamalarına tepki gösteren Başaran, “Soylu ‘Bir kadın milletvekili Garê’ye gitti’ iftirasını attı. Ana akım bir medyadan A habere çıkıp insanlarda şüphe yarattıktan sonra bu ismi açıkladı ve Dilan Dirayet Taşdemir dedi.

Çözüm sürecinde Kandil’de eş genel başkanımızın fotoğraflarını yeniymiş gibi paylaştı. Partimize ama en fazla -bu bir tesadüf değil- eş genel başkanımız ve milletvekili arkadaşımız Dilan Dirayet Taşdemir hakkında linç kampanyası başlattı. Sonra troller devreye girdi ve bu saldırılar devam etti. Ama sorular hala cevapsız.

Garê’de ne oldu hala yanıtsız. Soylu 4 gün boyunca neden bekledi” diye belirtti. Başaran, iktidarın Garê operasyonu üzerinden kadınları hedef aldığını belirterek, “Kadınlara saldırılarla başarılı olduğunu sanan bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.