HDP’li Başaran’dan Kaymakamın serbest bırakılmasına ilişkin soru önergesi

HDP’li Başaran’dan Kaymakamın serbest bırakılmasına ilişkin soru önergesi
Yayınlama: 23.08.2022

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Bismil’de alkollüyken araç kullanıp 13 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan Gercüş kaymakamı Server Sinanoğlu’nun serbest bırakılmasını Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat oktay’a sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili ve HDP Kadın sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Gercüş Kaymakamı Sinan Serveroğlu’nun resmi araçla çarparak ölümüne sebep olduğu 13 yaşındaki Muhammed Çelik’in ailesinin şikayetinden vazgeçtikten sonra serbest bırakılmasını Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’a sordu. HDP’li Başaran, “Sinanoğlu görevden uzaklaştırılmış olduğu halde Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne atamasının yapılmasının amacı nedir?” diye sordu. 

Başaran’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay‘ya yönelttiği soru önergesi şöyle:

“Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Akpınar Mahallesi’ndeki Özgürlük Bulvarı ile Bismil-Batman Karayolu’nun kesiştiği noktadaki trafik ışıklarında 15 Temmuz’da Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu‘nun kullandığı resmi araç, yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammet Çelik’e, ardından da başka bir araca çarpmıştır. Yaralanan Çelik kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, 0.27 promil alkollü çıkan Kaymakam Sinanoğlu tutuklanmıştır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi’nde Bismil’de devlete ait resmi aracı alkollü kullanırken 13 yaşındaki Muhammet Çelik’e çarpıp ölümüne neden olan ve tutuklu bulunan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanmıştır. Kararname ile Sinanoğlu’nun yerine ise Ağrı’nın Tutak Kaymakamı Enis Aslantatar atanmıştır.

Atama haberinin basına yansımasından sonra Server Sinanoğlu’nun tahliyesine karar verilmiştir.  Tahliye kararına gerekçe olarak “sanığın üzerine atılı suç için istenilen cezanın üst ve alt sınırı, mağdurların şikayetten vazgeçtiklerine ilişkin dilekçesi, bilirkişi raporundaki kusur durumları, tutuklulukta geçirilen süre ve orantılılık ilkelerinin” değerlendirildiği söylenmiştir. “

Bu bağlamda; 

  1. 15 Temmuz’da alkollü araç kullanarak  13 yaşındaki Muhammet Çelik’i öldüren Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu’nun işlediği suç sabit olduğu halde Sinanoğlu neden tahliye edilmiştir? 
  2. Sinanoğlu görevden uzaklaştırılmış olduğu halde Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne atamasının yapılmasının amacı nedir? 
  3. 13 yaşındaki Muhammet Çelik’i alkollü kullandığı araçla çarparak öldüren Sinanoğlu’nun görevden tamamen alınması ve tutukluluğunun devamına karar verilmesi için ne beklenmektedir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.