HDP’li Başaran’dan Semra Güzel açıklaması: ”siyasi darbeleri boşa çıkartacağız”

HDP’li Başaran’dan Semra Güzel açıklaması: ”siyasi darbeleri boşa çıkartacağız”
Yayınlama: 18.02.2022

HDP Kadın sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Meclis karma komisyonunda dokunulmazlığı kaldırılan Semra Güzel ile ilgili açıklama yaparak, ”Semra Güzel şahsında bugün ortaya çıkan tablo bir kez daha bize Kürt sorununa yaklaşımı göstermiştir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili Semra Güzel’in meclis karma komisyonunda oy çokluğuyla dokunulmazlığının kaldırılması kararına ilişkin Ayşe Acar Başaran Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Başaran yaptığı açıklamada: ”Semra Güzel arkadaşımızın dokunulmazlığının kaldırılması için kurulan karma komisyonda, dokunulmazlığın kaldırılmasıyla ilgili rapor bizim dışımızda diğer bütün partilerin oylarıyla kabul edildi. Önümüzdeki günlerde genel kurulda nihai karar verilecek”

”Semra Güzel şahsında bugün ortaya çıkan tablo bir kez daha bize Kürt sorununa yaklaşımı göstermiştir. Denenmiş ve başarısız olmuş yöntemlerde ısrar edilmekte, yargı kumpaslarıyla bu köklü sorun mahkeme salonlarına taşınmakta, demokratik siyaset tasfiye edilmeye çalışılmaktadır”

”Ancak tarihin bize gösterdiği iki gerçeklik vardır; birincisi bu yöntemler tarihin hiçbir sürecinde başarılı olmamıştır. İkincisi ise Kürt sorununu çözmeyen hiçbir iktidar ayakta kalamamış, kendisi çözülmüştür. Semra Güzel halkın vekilidir, siyasi darbeleri boşa çıkartacağız”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.