HDP’li Beştaş’ın yargılanmasına devam edildi

HDP’li Beştaş’ın yargılanmasına devam edildi
Yayınlama: 20.05.2021
Milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle yargılanmasının durdurulması talep edilen HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın yargılanmasına devam edildi.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın “örgüt üyesi olmak”, “halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak”, “suç işlemeye alenen tahrik etmek” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Beştaş’ın katılmadığı duruşmada avukatı Mehdi Özdemir hazır bulundu. 

‘YARGILAMA DURDURULSUN’ DİLEKÇESİ

 Beştaş’ın avukatlarının celse arasında tekrar milletvekili seçildiği için Anayasa’nın 83’üncü maddesinde düzenlenen yasama dokunulmazlığı kazandığı ve yargılanmasının durdurulması istemiyle dilekçe verdi.  

‘MÜZEKKERE YAZILSIN’

 Mütalaasını hazırlamak üzere dosyanın kendisine gönderildiğine işaret eden Cumhuriyet Savcısı, dosya kapsamında Beştaş’ın milletvekili sıfatı kazandığı ve hangi suçlar bakımında şüpheli sıfatı kazandığının tam olarak anlaşılamadığını belirterek, bu hususların açıklığa kavuşturulması için Meclis’e, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılmasını istedi.  

‘TELEBİMİZ KABUL EDİLSİN’ 

Beştaş’ın avukatı Mehdi Özdemir, müvekkilinin dokunulmazlığının kaldırılarak 28 Ocak 2016’da gözaltına alındığını, 23 Haziran 2018’de yeniden milletvekili seçildiğine işaret ederek, müvekkilinin tekrar milletvekili seçilmesiyle Anayasa’nın 83’üncü maddesinde düzenlenen yasama dokunulmazlığını tekrar kazandığını, yargılamanın durdurulması taleplerinin kabulüne karar verilmesini istedi. 

MECLİS’E SORULACAK 

Mahkeme, Ankara ve Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na Beştaş’ın hangi tarihlerde şüpheli sıfatını kazandığı ve hangi suçlardan soruşturma yürütüldüğünün öğrenilmesi için, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ise Beştaş’ın ne zaman milletvekili sıfatı kazandığı ve vekilliğinin devam ettiği süreleri mahkemeye bildirmesi için müzekkere yazılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma, 21 Kasım’a ertelendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.