HDP’li Öcalan: “Siz kimsiniz? Siz Esat Oktay Yıldıran’ın mirasçısınız”

HDP’li Öcalan: “Siz kimsiniz? Siz Esat Oktay Yıldıran’ın mirasçısınız”
Yayınlama: 16.12.2021

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine değinen Ömer Öcalan, “Ne kadar vicdansız, acımasız bir yönetim anlayışı oldu. Siz kimsiniz? Siz Esat Oktay Yıldıran’ın mirasçısınız” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin maddelerinin görüşmeleri de tamamlandı. Genel Kurul’da 2020 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi’nin maddelerinin görüşmelerine geçildi. Kanun teklifinin üçüncü madde görüşmeleri kapsamında HDP grubu adına Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, konuştu.

Cezaevlerinde yaşanan ihlallere değinen Öcalan, “Cezaevlerinde büyük hak ihlalleri yaşanıyor. İHD verilerine göre 604’ü ağır olmak üzere bin 605 hasta tutuklu bulunmaktadır. 10 yılda 682 hasta tutuklu yaşamını yitirdi. Bu son 3-4 günde de iki kişi yaşamını yitirdi. Ne kadar vicdansız, acımasız bir yönetim anlayışı oldu. 15-16 yaşına kadar gençsiniz, çocuksunuz. 20’li yaşlarda cezaevine giriyorsunuz 29 yıl kalıyorsunuz. Cezaevinden maalesef cenazeniz çıkıyor. Diyarbakır zindanı her zaman eleştirilir. AKP yönetimi tarafından da her zaman eleştirildi. Siyasi malzeme olarak da kullanıldı. Siz kimsiniz? Siz Esat Oktay Yıldıran’ın mirasçısınız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.