HDP’li Paylan: Halkın talebiyle erken seçim olacak

HDP’li Paylan: Halkın talebiyle erken seçim olacak
Yayınlama: 27.03.2021

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ülke genelinde işsizliğin ve hayat pahalığının artması nedeniyle gündeme gelen erken seçim kararını Cumhubaşkanı Tayyip Erdoğan ve parlamentonun vermeyeceğini ancak üçüncü bir yol olarak halkın talebiyle yapılabileceğini işaret etti. Paylan, “Halkın bu tepkilerin yavaş yavaş bir itiraza dönüşeceğini düşünüyorum. Halkın talebiyle belki bu yıl değil ama gelecek yıl bir erken seçimin şart olacağını düşünüyorum.” dedi.

Independent Türkçe’den Eren Dağıstanlı’nın haberine göre, HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, HDP Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, HDP Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, HDP Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere ve parti meclisi üyelerinden oluşan heyet “iş ve aş buluşmaları” kapsamında Hopa ve Kemalpaşa’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Paylan, erken seçim hakkında da konuştu.

“HALKIN TALEBİYLE ERKEN SEÇİM OLACAK”

Yakın zamanda bir erken seçim olacağını düşündüklerini belirten Paylan, “Erken seçim sonuç olarak iki şekilde olur. Birincisi Cumhurbaşkanı’nın karar vermesiyle olur ki ben öyle bir karar vereceğini düşünmüyorum. İkincisi, parlamentonun karar vermesiyle olur. Orada da şu anda AKP-MHP çoğunluğu var, o çoğunluk dağılmadan bir erken seçime gidilemez. Bir üçüncü yöntem daha var; halkın talebidir” şeklinde konuştu.

“Halk şu an pandemi sebebiyle bu tepkilerini ortaya koyamıyor. AKP bu pandemiyi Allah’ın bir lütfuna çevirmeye çalıştı ve halkı sindirdi” diyen Paylan, sözlerine şunları ekledi:

Halkın bu tepkilerin yavaş yavaş bir itiraza dönüşeceğini düşünüyorum. Halkın talebiyle belki bu yıl değil ama gelecek yıl bir erken seçimin şart olacağını düşünüyorum. En uzun vadede bile olsa, erken seçim yapmayım inada bindirirlerse ve ülkeyi daha büyük bir yoksulluğa götürürlerse; bunların gidişi çok daha büyük bir kayıp olarak olacak. O açıdan biz ülkemizi düşünüyoruz.

Bir an önce bu ülkenin bu iktidardan kurtulması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu iktidarla geçen her gün hem huzurumuzu hem refahımızı kaybediyoruz. Her gün daha fazla yoksullaşıyoruz, her gün işsiz sayıları artıyor. İşte bu gidişata dur demek lazım. Bu talebin vatandaşlarımız tarafından ilk fırsatta yükseltileceğini düşünüyorum. Bu şekilde de erken seçime gidilecektir. Bu ülke hem daha demokratik bir parlamentoyu hem daha demokratik bir yönetime kavuşacaktır. Denge ve denetleme mekanizmasının olduğunu bir yönetime kavuşacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.