İnşaatta çalıştırılan çocuk işçi, 6. kattan düşerek öldü

İnşaatta çalıştırılan çocuk işçi, 6. kattan düşerek öldü
Yayınlama: 28.08.2022

Silivri’de bir sitenin inşaatında çalıştırılan 15 yaşındaki Ali K., 6. kattan düşerek öldü. Çocuk çalıştırmaktan bir mühendis gözaltına alındı.

Silivri’de Yeni Mahalle Varnalı Caddesi’nde bulunan inşaatta dün sabah saat 08.00 sıralarında iş cinayeti yaşandı.

DHA’nın haberine göre inşaatta çalışan 15 yaşındaki Ali K. henüz belirlenemeyen nedenle 6. kattan aşağı düştü. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Ali K., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ceset, otopsi için Adli Tıp Kurum’una götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından memleketi Van’a gönderileceği öğrenildi.

BİR MÜHENDİS GÖZALTINA ALINDI

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından mühendis Mustafa A., 18 yaşından küçük çocuğu çalıştırmaktan dolayı gözaltına aldı. Mustafa A. emniyetteki işlemlerinin ardından Silivri Adliyesi’ne sevk edildi. Öte yandan inşaat firmasının sorumluları ile belediye görevlilerinin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin Silivri Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

AKP’Lİ YILLARDA EN AZ 811 ÇOCUK İŞÇİ ÖLDÜ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG Meclisi) Temmuz 2022 iş cinayetleri raporunda, ay içerisinde 15 çocuk işçi cinayeti yaşandığını ortaya koymuştu.

“Temmuz ayı ile birlikte okulların kapanması ve çocukların özellikle tarım işkolunda çalışmaya başlamasıyla (ücretsiz aile emeği ve mevsimlik işçilik) birlikte çalışan çocuk ölümlerinin artışına tanık oluyoruz” denilen raporda “İlk altı ayda çalışırken ölen çocuk sayısı 24 iken sadece Temmuz ayında bu sayı 15. Ölen çocukların 1/3’ü de 14 yaş ve altında” ifadeleri kullanıldı.

Yine İSİG Meclisi raporlarına göre, son dokuz yılda en az 556, AKP’li yıllarda en az 811 çocuk çalışırken öldü.