İsrail ateşkes iddialarını yalanladı: Vurmaya devam edeceğiz

İsrail ateşkes iddialarını yalanladı: Vurmaya devam edeceğiz
Yayınlama: 12.05.2021

Doğu Kudüs’teki evden zorla çıkarma girişimleri ile Mescid-i Aksa’da yaşanan olayların devamında Gazze Şeridi’ne taşınan gerilimde en kanlı günlerden biri yaşandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, “topyekün bir savaşa” doğru ilerlendiği uyarısının gölgesinde bugün olağanüstü toplanmaya hazırlanırken bölgede son yılların en şiddetli karşılıklı saldırılarında ölenlerin sayısı da artıyor. 

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in düzenlediği hava saldırıları sonucunda 13’ü çocuk en az 53 kişinin yaşamını yitirdiğini, 269 kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail de Gazze’den tanksavar füzesiyle yapılan ateş sonucunda bir kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Kudüs’teki gerilimin Gazze’ye taşınmasından bu yana İsrail’de yaşamını yitirenlerin sayısı 6 oldu. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 59’a yükseldi.

Gazze’den İsrail topraklarına atılan yüzlerce roketin çok büyük kısmı havada imha edildi. İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde Hamas mensupları ve destekçilerine yönelik operasyonda 39 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail Başbakanı Binyanin Netanyahu, İsrail’in Filistinli vatandaşlarının protestolarını durdurmak için “gerekirse demir yumruk” kullanacağını söyledi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da, ülkesinin Gazze Şeridi’ndeki saldırıyı sona erdirmek için kesin bir tarih olmadığını söyledi.

İslami Cihad örgütü de, “İsrail’in saldırılarına yanıt vermeye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun direnişimizde geri adım atmayacağız” açıklamasını yaptı. Mısır’ın arabuluculuk yaptığı ateşkes görüşmelerinde Kahire, Ramazan Bayramı’nın birinci gününe kadar bir ateşkes üzerinde uzlaşmayı ümit ediyor.

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail ve Hamas’ın “topyekün bir savaşa” doğru ilerlediği uyarısını yaptı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, bugün olağanüstü bir toplantı gerçekleşecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.