İsrail polisi, Filistinlilere saldırdı: 178 yaralı

İsrail polisi, Filistinlilere saldırdı: 178 yaralı
Yayınlama: 08.05.2021

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırıları sürüyor.

İsrail polisi, ses bombaları ve plastik mermiyle Filistinlilere müdahale ederken, Filistinli gençler ise taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.

AA’nın aktardığına göre Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail polisinin, Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa, Şam Kapısı ve Şeyh el-Cerrah mahallesinde Filistinlilere yönelik saldırılarında yaralı sayısı 178’e yükseldi.

Öte yandan İsrail polisi, Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesinde Filistinli ailelerin yerlerinden edilmesine karşı barışçıl bir gösteri yapan İsrail meclisindeki Arap milletvekillerine saldırıda bulundu.

Ortak Arap Listesi’nden yapılan yazılı açıklamada, eylem sırasında İsrail güçleri, Ortak Liste temsilcilerinin ve göstericilerin mahalleye girişini engelledi ve saldırıda bulundu.

İsrail güçleri ile çıkan arbedede, Şeyh Cerrah Mahallesinde Filistinlilerin yerlerinden edilmesine karşı düzenlenen gösteriye katılan sol görüşlü İsrailli Milletvekili Ofer Keşif’in gözlükleri de kırıldı.

TÜRKİYE’DEN TEPKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail polisinin Filistinlilere yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “İsrail polisinin Mescid-i Aksa cemaatine yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizle dualarımız aynı, yüreklerimiz birdir!” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.