Kerestecioğlu: Ülke tecrit altında muhalefeti büyütmemiz lazım

Kerestecioğlu: Ülke tecrit altında muhalefeti büyütmemiz lazım
Yayınlama: 28.08.2020

Ankara’da düzenledikleri halk buluşmasında konuşan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, ülkenin tecrit altında olduğunu belirterek, muhalefetin büyütülmesi gerektiğine işaret etti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), 1 Haziran’da başlattığı “Demokratik Mücadele Programı”nın 3’üncü aşaması kapsamında düzenlenen halk buluşmaları Ankara’da devam ediyor. Partinin Çankaya ilçesinin Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi’nde bulunan Ahmet Arif Parkı’nda gerçekleştirmek istediği etkinlik, “pandemi” gerekçesiyle yasaklandı. Etkinlik aynı saatte HDP Ankara İl binasında gerçekleşti. Etkinliğin yapılacağı salona Kürtçe “Em bi hevre ji bo têkoşîna civakî û siyaseta demokratîk piştevaniyê xurt dikin” ve “Em bi hev re li îradeya xwe xwedî derdikevin” pankartları ile Türkçe “Hep birlikte irademize sahip çıkıyoruz” pankartı asıldı.

Etkinliklerinin yasaklanmasına tepki gösteren HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, “AKP ve MHP freni patlamış bir şekilde üzerimize geliyor. Ahmet Arif Parkı’nda yapmak istediğimiz halk buluşmamız ‘pandemi’ gerekçesiyle yasaklandı. Ayasofya’da 320 bin kişi giderken pandemi yoktu ama bize gelince pandemi var. Buluşmanın yapılacağı il binamızda saatler öncesinden ablukaya alındı ama buna rağmen bir araya geldik” dedi.

‘MUHALEFETİ BÜYÜTMEMİZ LAZIM’

Sözlerine “adil yargılanma” talebiyle başlattığı ölüm orucunun 238’inci gününde yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik’i anarak başlayan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, ülkenin tecrit altında olduğunu söyledi. HDP’den başka muhalefet yapan bir partinin olmadığını ifade eden Kerestecioğlu, “Diğer partiler yeri geldiğinde iktidar ile anlaşabiliyor. Herkes için tecrit var, muhalefeti büyütmemiz lazım” dedi.

Son olarak son günlerden artan kadın katliamlarına değinen Kerestecioğlu, şunları söyledi: “Kadın kırımı yaşanıyor. Her yerde cinsiyet eşitsizliğine karşı durmalıyız. Yüzleşmek en önemli adımdır. Türkiye de kadın hareketi en güçlü hareketlerden biri. Kadın partisi olarak bunu yükselmek için çaba içinde olmamız gerekiyor. Şiarımız hep birlikte olmaktı sizinle olmaktan gururluyum.”

‘KÖTÜLÜK SIRADANLAŞTI’

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, “Artık kötülük sıradanlaştı. Geçmişte ‘bu kadarı da olmaz’ dediğimiz her şeyi yaşıyoruz. Mezar taşlarından kentlere kadar her yerim yıkıldığında şahit olduk. En direnen en güçlü partilerden biri biziz, bunu herkes biliyor. Henüz yapamadığımız şeylerin olduğunu da bilmemiz gerekir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.