Kılıçdaroğlu: İçinde bulunduğumuz coğrafya ‘barışın güneşi’ ile aydınlanacak

Kılıçdaroğlu: İçinde bulunduğumuz coğrafya ‘barışın güneşi’ ile aydınlanacak
Yayınlama: 29.08.2020

Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili olarak yayınladığı mesajda ‘yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da ‘barışın güneşi’ ile aydınlanacak’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili olarak yayınladığı mesajında “Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak. Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da ‘barışın güneşi’ ile aydınlanacak” ifadesi yer aldı.

Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında, “Hiç kimse aradan geçen 98 yıla aldanmasın, Dumlupınar’da yakılan ışık, hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Ve bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun 30 Ağustos mesajı şöyle oldu:

30 Ağustos’u yalnız ‘askeri bir zafer’ olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu ‘milletin egemenliği’ düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir. Hiç kimse aradan geçen 98 yıla aldanmasın, Dumlupınar’da yakılan ışık, hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Ve bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız.

‘COĞRAFYAMIZ BARIŞIN GÜNEŞİ İLE AYDINLANACAK’

Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak ‘millet egemenliği’ düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğiz. Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak. Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da ‘barışın güneşi’ ile aydınlanacak.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı’nın önderi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.