Kızıltepe’de Newroz yürüyüşle sona erdi

Kızıltepe’de Newroz yürüyüşle sona erdi
Yayınlama: 19.03.2023

MARDİN – Kızıltepe’de Newroz kutlamasının ardından binlerce kişi “Bijî Serok Apo” sloganıyla yürüyüşe geçti. Polisin saldırısına gençler taşlarla karşılık verdi. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde büyük bir coşku ile gerçekleştirilen Newroz kutlamasının ardından binlerce kişi yürüyüşe geçti. Kontrol noktalarından çıkan binlerce kişi “Bijî Serok Apo” sloganıyla Eski Hastane Caddesi’nde yürüyüşe başladı. Ara sokaklarda bekleyen zırhlı araçlar ile TOMA’lar yürüyüşü engellemek için kitlenin önüne geçti. Polis engelini dinlemeyen kitle yürüyüşünü sürdürdü. 

Kitlenin yürüyüşe devam etmesi üzerine polisler biber gazı ve tazyikli suyla kitleye saldırdı. Bunun üzerine gençler polise taş ve su şişeleri atarak karşılık verdi. Ara sokaklara dağılan gençler ile polis arasındaki çatışma uzun süre devam etti. Newroz alanından çıkmaya devam eden kitle ile polisler arasında da gerginlik yaşandı. 

TOMA’NIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Kimi yurttaşlar polisin müdahalesine karşı cadde üzerine zafer işareti yaparak karşılık verirken, yaşlı bir annenin tazyikli su sıkan TOMA’nın üzerine yürüdüğü anlar dikkat çekti. 

Gençlerin dağılmasının ardından eylemler sona erdi.