Kobanê Davası: Demirtaş, 31 Mayıs’tan sonra ilk kez konuşacak

Kobanê Davası: Demirtaş, 31 Mayıs’tan sonra ilk kez konuşacak
Yayınlama: 07.08.2023

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Kobanê Davası’nın bugün görülecek duruşmasında konuşacak. Bu, Demirtaş’ın Artı Gerçek’e ‘aktif politikayı bıraktığını’ açıkladığı 31 Mayıs’tan beri yapacağı ilk konuşma olacak.

4 Kasım 2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobanê Davası’nın bugün görülecek 28’inci duruşmasında konuşacak.

Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a “Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum” açıklamasını yapan Demirtaş, 31 Mayıs’tan sonra ilk defa konuşmuş olacak.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Artı Gerçek yazarı İrfan Aktan, genel seçimler sonrası Selahattin Demirtaş ile konuşmuştu. Demirtaş, bu röportajda seçimlerde Yeşil Sol Parti’ye getirilen eleştirilere ilişkin “HDP Eş Genel Başkanları 14 Mayıs sonrası tablo karşısında özeleştiri yapacaklarını söyledi. Sizce bu özeleştiri ne ve nasıl olmalı?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

“Her şeyden önce ben dahil hepimiz fedakar, emektar, yurtsever halkımıza amasız fakatsız bir özür borçluyuz. Halkımız elinden gelenin fazlasını yaptı, biz etkili politikalar ve taktikler geliştiremedik. Samimi ve özlü bir özeleştiri vermek zorundayız. Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum.”

“Yani HDP’den istifa mı ediyorsunuz?” sorusuna ise Demirtaş şöyle cevap vermişti:

“Tartışmalar bir kez daha hatalı bir zeminde yürütüldüğü için şunu ekleme ihtiyacı hissediyorum; ben ne HDP’den ne de herhangi bir görevden istifa ediyorum. Güncel, aktüel siyasete müdahil olmayacağımı ve bu çerçevede aktif politikayı bıraktığımı belirtiyorum.”