Koronavirüs Batman’da 500 can aldı, 600 sağlık çalışanı enfekte oldu

Koronavirüs Batman’da 500 can aldı, 600 sağlık çalışanı enfekte oldu
Yayınlama: 24.08.2020

Batman Tabipler odası başkanı Selahattin Oğuz Batman’daki Koronavirüs tablosunu açıkladı.

Batman Tabipler Odası Başkanı Selahattin Oğuz, Artı Tv’de katıldığı programda Batman’daki Koronavirüs ile ilgili verileri paylaştı.
Oğuz, Son birkaç haftadır vakalar ciddi bir şekilde arttı Batman Bölge Devlet hastnesi covid-19 bölümüne günde 700 – 800 vatandaş başvuruyor çalışanlardan aldığımız bilgiye göre bunların en az yarısı pozitif durumda, servisler ve yoğun bakımlar dolu, maalesef yaşamını yitiren çok sayıda hasta oluyor, en son dün yerel basından çıktı bunlar ama yerel yetkililer bu bilgileri paylaşmıyor. 500 kişinin yaşamını yitirdiği yönünde haberler çıktı çalışanlar da bu bilgiyi teyit ediyor maalesef 1 haziran öncesi yaşamını yitiren kişi sayısı 8’di bu sayı dün itibari ile 500’e ulaşmış oldu 2 haziranla 23 ağustos arası sağlık bakanlığının açıkladığı Türkiyedeki genel ölümler 1536 olurken Batmanda ise bu sayı 492, bu verilere göre Türkiyede yaşamını Covid-19 dolayısıyla yitiren kişilerin üç te biri Batmanda olmuştur.

ACİLDE BEKLERKEN YAŞAMININ YİTİRENLER VAR

Maalesef dediğimiz gibi yaşamını yitirenlerin önemli bir kısmı yoğun bakımlarda yer olmadığı için servislerde yatırılarak takip edilerek zorunda kalınıyor, yoğunbakımda yer olmadığı için yoğun bakımlarda bakılamıyor dolayısıyla servislerde yaşamını yitiren hastalar var acillerde beklerken de yaşamını titiren hastalar olduğıu meslektaşlarımız tarafından söylendi. Sonuç olarak pandemi şuan Batman’da toplum sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eder duruma gelmiş durumda.

SAĞLIK SİSTEMİ YETERSİZ

Mevcut haliyle şuandaki sağlık sistemi pandemi ile mücadelede baş edebilecek durumda değil. Kapasiteler tam anlamıyla dolu halbuki salgınla mücadele ile ilgili planlamaların önceden yapılması gerekirdi ayrıca bununla ilgili defalarca çağrılarımız olmasına rağmen gelinen nokta göz önündedir. Pandemi ile ilgili kararların hızlıca alınması ve servislerşn ve yoğun bakım ünitelerinin kapasitesinin artırılması gerekir.

KHK’LILAR GERİ GELSİN, ATAMALAR YAPILSIN

Sağlık çalışanları açısından çok ciddi problem var.Enfekte olan çok sayıda sağlık çalışanları oldu. 600’ü aşkın sağlık çalışanının enfekte oldu. Sağlık çalışanları uzun bir süredir fedakarca çalışıyor. Sağlık çalışanlarının hızlı bir şekilde desteklenmesi gerekiyor. Pandemi sürecinin başından beri hukuki anlamda sorunu olmayan açığa alınmış yada ihraç edilmiş sağlıkçılar başta olmak üzere atamayı bekleyenler için ivedilikle karar alınmalıdır.

Burada yine halkımıza çağrımız şudur; toplum sağlığını tehdit eder hale gelen pandemiye karşı bir bütün olarak kişisel koruyucu tedbirlerin olabildiğince özen göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.