Suların günlerdir akmadığı Kozluk’un Zilan köyünde yıkanmak için kanala giren ve boğulma tehlikesi geçiren 16 yaşındaki İsa Üke, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı suları 19 gündür kesik olan Yeniçağlar (Zîlan) köyünde 16 yaşındaki İsa Üke, komşularının arpasını öğüttükten sonra yıkanmak amacıyla kanala girdi. Arkadaşlarıyla birlikte kanala giden Üke, yıkandıktan sonra elbiselerini de yıkarken, suyu kapılarak boğulma tehlikesi geçirmişti. Köylüler tarafından su kanalından çıkarılan Üke, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünden bu yana yoğun bakım servisinde tedavisi görüyordu. Üke bugün hayatını kaybetti.

Üke, Zilan köyü mezarlığında defnedilecek. 

Zilan köyünde geçtiğimiz yıllarda köy muharı Ahmet Sayar, Mehmet Sevim, İbrahim ve Mehmet Salih Oşrak kardeşler ile Berat Sayar isimli çocuk kanalda boğularak yaşamlarını yitirmişti.

19 gündür Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DİCLE EPSAŞ), Batman’ın Kozluk ilçesinin Yeniçağlar (Zîlan) köyü ve Bacak (Bacaxê) mezrası ile Karpuzlu (Selîvê), Samanyolu (Kanîkê), Dövecik (Malê Gir), Parmakkapı (Hiskut), Taşlıdere (Holê) ve Eskice (Xoxê) köylerine su sağlayan dinamoların enerjilerini kesti. “Ödenmeyen borç” gerekçesiyle 23 Haziran’da yapılan kesinti sonrası 8 köyde binlerce insan, hayvan ve tarımsal alanlar susuz kaldı.