Leyla Güven: Dikta rejimler çöküş sürecine girdi

Leyla Güven: Dikta rejimler çöküş sürecine girdi
Yayınlama: 18.08.2020

DTK Eş Başkanı Leyla Güven, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, “Kürt varlığı dikkate alınmadan Ortadoğu’da yaprak kıpırdamaz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) başlattığı “Demokratik Mücadele Programı”na destek sunmak için İstanbul’da bir dizi temaslarda bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Ümraniye İlçe Örgütü binasında halk buluşması gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin tüm topluma sirayet ettiğini ve DTK’ye dönük saldırıların İmralı tecridinden bağımsız düşünülemeyeceğini ifade etti.

Uğurlu ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise Coronavirus ile kapitalizmin çıkmaza girdiğini belirterek, “Dünyanın bütün halkları kapitalist sistemin bu çıkmazına karşı alternatif bir model geliştirerek, özgürlükçü ve demokratik bir çizgi ekseninde yoğun bir arayış içine girmiş durumda. Başta ABD, Rusya ve Avrupa gibi egemen güçler Ortadoğu’daki halkaların üzerinde yapmak istediği planlarını ve hedeflerini biliyoruz. Bu anlamda özellikle halkaları baskı altına almaya çalışan, yer üstü ve yer altı zenginliklerini sömürmeye çalışan kapitalist sistemin içinden girdiği krizi de göz önüne alırsak Dünyada çok ciddi yönetim krizi içinde olduğunu söyleye biliriz” dedi.

‘KÜRTLERİ DİKKATE ALMADAN YAPRAK KIMILDAMAZ’

Toplantıda konuşan HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti.

Lozan Anlaşması’nın artık bittiğini dile getiren Güven, “Artık herkes Kürt gerçekliğini kabul ediyor. Herkes biliyor ki Kürt varlığı dikkate alınmadan Ortadoğu’da yaprak kıpırdayamaz. Kürt halkını bu kadar önemli bir noktaya taşıyan da Sayın Öcalan’ın adım adım ördüğü ve halklarında sahip olduğu demokratik çoğulcu perspektiftir” dedi.

Güven sözlerini şöyle sürdürdü:

“DTK Sayın Öcalan’ın Demokratik Ulus perspektifine sahip çıkıyor. Çünkü Sayın Öcalan’ın önerisi ile kurulan bir kongreyiz. Geçmişte Kürt sorununun çözümü noktasında önemli bir odak olarak görülüp meclise davet edilen bir kongre bugün terörize edilip kapısına mühür vuruluyor. Ancak DTK halkın kurduğu bir kongredir ve kapatılamaz.

“Egemen güçler tecridi neden bu kadar derinleştiriyor. Sayın Öcalan’ın ortaya koyduğu Demokratik Ulus paradigmasını halka ulaşmasını engelleyerek önemsizleştirmek istiyorlar. Tecrittin parçalaması bizim mücadelemize bağlı. Bizler kadın, genç herkes omuz omuza verirsek onları dize getiririz. Dün ‘kestik biçtik’ diyenler tarihin çöp sepetine gidecekler. Bugün de bu zihniyeti taşıyanlar tarihin çöp sepetine gidecekler. Elinde sonunda Kürt sorunu çözülecek. Sayın Öcalan’da özgür olacak ve biz hep birlikte özgürce yaşayacağız.” (Mezopotamya Ajansı)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.