Mahsuni Karaman: İddianamenin amacı HDP’nin kapatılmasıdır

Selahattin Demirtaş’ın da avukatlığını yapan Mahsuni Karaman Kobane iddianamesini değerlendirdi.

Mahsuni Karaman: İddianamenin amacı HDP’nin kapatılmasıdır
Yayınlama: 21.01.2021

Artı TV’de yayımlanan Detay programında Ayşe Yıldırım ve Kemal Göktaş’ın sorularını yanıtlayan avukat Mahsuni Karaman, AİHM’in Selahattin Demirtaş hakkında ki kararının hemen ardından oluşturulan Kobane iddianamesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Karaman, “Soruşturma başlatıldığında ilk amaç Demirtaş’ı içeride tutmaktı şimdi iddianamenin amacı HDP’nin kapatılmasıdır” dedi. 

Siyasal ihtiyaçlara göre yargının araçsallaştırıldığını söyleyen Karaman, “Tabii ki tarihi büyük hatalar, hukuksal hatalar da yapılıyor. Bunu birileri bilinçli olarak da tasarlamış olabilir bundan pek emin değilim doğrusu. Soruşturmanın ilk hedefi Demirtaş gibi faktörün içeride kalmasını temin etmekti. Demirtaş’ı tutuklarlarken bu soruşturmadan umdukları fayda bu idi daha sonra meseleler farklılaştı daha başka ihtiyaçlara doğunca hiç düşünmedikleri bir şey yapmaya başladılar” dedi.

‘İDDİANAME HDP’YE KURGULANMIŞ’

Kobane iddianamesinin 2020’nin Ekim ayında bütün HDP’lileri kapsayacak bir soruşturma haline getirildiğini aktaran Karaman, “Bu iddianame HDP üzerine kurgulanmış, HDP eşittir PKK/KCK. Dolayısıyla HDP kapatılmalı iddianamesi adeta. Bahçeli de hemen bunun ardından ‘buyrun iddianamade budur’ dedi” ifadelerini kullandı.