Malatya’daki 9 cenaze teşhis edildi

Malatya’daki 9 cenaze teşhis edildi
Yayınlama: 08.12.2021

MALATYA – Mercan Dağları’nda çıkan çatışmada yaşamını yitirdiği belirtilen 9 kişinin cenazesi, aileleri tarafından teşhis edildi. Cenazelerin bugün ve yarın ailelere teslim edilmesi bekleniyor.

Dersim’in Ovacık ilçesi Mercan Dağları’nda 4 Aralık’ta çıkan çatışmada yaşamını yitirdiği kaydedilen 9 kişinin cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyor. Cenazeler, teşhis edilmesine rağmen henüz ailelerine verilmedi.

Aileler yaptıkları görüşmelerde, 6 cenazenin bugün teslim edilmesini beklediklerini, ancak Dersim, Diyarbakır ve Van’a aynı gün içinde 2 cenazenin gitmesine “güvenlik” gerekçesi ile izin verilmeği, 3 cenazenin teslim işleminin yarına bırakılacağının kendilerine iletildiğini söyledi.

Yaşamını yitiren Çağla Yeleser’in cenazesini almak için de anne Gültaze Yeleser ve kız kardeşinin cezaevinde olmasından kaynaklı dayı ve teyzesi Malatya’ya gitti. Ancak aileye ikinci derece akraba oldukları gerekçesiyle cenazenin verilmeyeceği bildirildi. Cenazenin cezaevinde annenin parmak izi alındıktan sonra verilebileceği belirtiliyor. Anne Yeleser’in cenazeye katılması için izin talebine ise henüz bir cevap verilmediği öğrenildi.

KİMLİK BİLGİLERİ

Teşhis edilen cenazelerin kimlik bilgileri şöyle: Cihan Söylemez (Munzur – Dersim – 1980), Çağla Yeleser (Veroz – Dersim – 1987), Mihriban Ata (Jinda Jin – Mardin – 1993), Güldane Karaer (Nuda Karker – Van – 1992), Hasret Ülger (Rojin – Adıyaman – 1993), Nevzat Demir (Baz Çolemerik – Hakkari – 1987), Nimet Arşimet (Şervan Artizan – Diyarbakır – 1998), Celal Doğanay (Cudi Amed – Diyarbakır – 1996), Akif Bedir (Azad Van- Van- 1998). (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.