MUÇEV’den askıdaki ‘imar planı’na itiraz

MUÇEV’den askıdaki ‘imar planı’na itiraz
Yayınlama: 24.06.2023

MUĞLA – MUÇEV ve Selimiye köylüleri, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın “İmar plan değişikliği”ni askıya çıkarmasına itiraz etti. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 30 Mayıs’ta Muğla’nın Marmaris ilçesi Selimiye köyündeki Marina’nın büyümesi için yapılmak istenen “imar plan değişikliği”ni askıya çıkardı. Selimiye köylüleri ile Marmaris Kent Konseyi (MUÇEV), karara tepki göstererek, Selimiye’nin yok olması anlamına gelecek imar plan değişikliğinin iptal edilmesini istedi. 

100’E YAKIN İTİRAZ DİLEKÇESİ

Konuya ilişkin Marmaris Kent Konseyi ve Selimiye Köyü Muhtarı Ahmet Coşkun, 100’e yakın itiraz dilekçesini Marmaris Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İlçe Müdürlüğü’ne verdi. 

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

İtiraz dilekçesine dair yazılı açıklama yapan MUÇEV, “İmza atıcıların yerelin görüşüne başvurmadan, yaşam alanlarına müdahalenin halkta karşılığının olmayacağını bir kez daha göreceğini umut ediyoruz. Son dönemlerde ‘imar plan değişikliklerinin’ kişisel fayda yaratmaya hizmet eder hale gelmesini, parsele özel değişiklik yapma alışkanlığının gelişmesini endişe ile karşılıyor ve reddediyoruz. Konunun her anlamda takipçisi olacağımızı, Selimiyeliler ile birlikte yaşam alanlarını, yurttaşlarımızın aşını, işini korumaya devam edeceğimizi duyuruyoruz” diye belirtti.