Muharrem İnce’ye tepki: Hakkımı helal etmiyorum

Muharrem İnce’ye tepki: Hakkımı helal etmiyorum
Yayınlama: 24.04.2023

Zonguldak’ta seçim bürosu açılışı yapan cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye bir kişi, “Hakkımı helal etmiyorum size, verdiğim oyu helal etmiyorum” sözleriyle tepki gösterdi.

 Muharem İnce, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Zonguldak’ta bir yurttaş tarafından protesto edildi. İnce’nin kentte heyetiyle birlikte yürüdüğü sırada bir kişi İnce’ye, “Hakkımı helal etmiyorum size, verdiğim oyu helal etmiyorum” diye seslendi. İnce ise bu tepki karşısında sessiz kalmayı tercih etti.

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zonguldak’ta partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı, esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

Seçim çalışmaları kapsamında Devrek ilçesine gelen İnce’yi partililer karşıladı. Yurttaşlarla sohbet eden İnce, Devrek bastonu üretimi yapan ustadan baston yapımı hakkında bilgi aldı.

Daha sonra partisinin seçim bürosunun açılışına katılan İnce, gazetecilere, iktidar olduklarında hayata geçirecekleri çalışmalardan bahsetti.

İnce, sloganlarının “3A” ve “3B” olduğunu belirterek, “Akıl, adalet, ahlak. Barışacağız, büyüyeceğiz ve adil bölüşeceğiz. Gördüğüm o dur ki, Türk milleti ‘A mı, B mi?’ seçeneğine sıkışmış değildir. Kırk katır mı, kırk satır mı? Böyle bir şey olamaz demokrasilerde.” diye konuştu.

‘YUVANIZA DÖNÜN’

Zonguldak kent merkezinde de vatandaşların sorunlarını dinleyen İnce, kendisine sarılarak, “Yine beraber olacağız, yuvanıza dönün” diyen CHP’li parti görevlisine teşekkür etti.

İnce, gazetecilere, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı olduğunu ifade ederek “Bir de karşıda Millet İttifakı var. Orada da Erdoğan’ın eskileri var. Erdoğan’ın eski kılavuzları. Bu iş Erdoğan’la da olmaz, Erdoğan’ın eski kılavuzlarıyla da olmaz. Türkiye’ye yeni bir yol, yeni bir umut lazım. Biz diyoruz ki Türkiye’ye biz 3’üncü yoluz. Biz bu millete dilimizin döndüğü, enerjimizin yettiği kadar bu üçüncü yolu anlatmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu arada İnce, bir yurttaşın, “AK Parti’nin polisleri seni nasıl koruyor?” şeklindeki söylemlerine tepki göstererek, “AK Parti’nin polisi olur mu? Olur mu öyle şey? Bu devletin polisi onlar. Her zaman devletin polisidir onlar. Ayıp, polislere öyle denir mi?” ifadesini kullandı.

İnce alandan ayrılırken bir vatandaş da “Hakkımı helal etmiyorum size, verdiğim oyu helal etmiyorum.” dedi.

‘BENİ SEÇERSENİZ SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİM’

Zonguldak’taki temaslarının ardından Bartın’a gelen Muharrem İnce, Yukarı Çarşı’da halka hitap etti.

Buradaki konuşmasında İnce, “Azerbaycan’a daha çok yardım edeceğiz. Libya’da ne işimiz var diyemeyiz. ‘Mavi Vatan’ı destekliyoruz. İHA’lar, SİHA’lar Erdoğan’ın damadınınmış. Umurumda değil. Türkiye’nin işine yarıyor mu, yaramıyor mu? Yarıyorsa destekliyorum. Ama Erdoğan’ın Suriyeliler ile ilgili politikasını desteklemiyorum. Beni seçerseniz Suriyelileri göndereceğim. Söz, beni seçerseniz söz veriyorum, tarımı ayağa kaldıracağım. Size ucuz et yedireceğim, ucuz süt içeceksiniz, balık yiyeceksiniz, yumurta yiyeceksiniz” dedi.

‘SADULLAH ERGİN’İN ÇANKAYA’DA NE İŞİ VAR?’

Hem Cumhur İttifakı’nın hem de Millet İttifakı’nın milletvekili aday listelerini eleştiren İnce şöyle konuştu:

“Erdoğan’a karşı çıkarsan ‘terörist’ diyor. Kılıçdaroğlu’na karşı çıkarsan ‘bölücü’ diyor. Ne teröristiz ne bölücüyüz. Atatürkçüyüz, Atatürkçü. Erdoğan, listelerine Hizbullahçıları doldurmuş. Kılıçdaroğlu da FETÖ’cüleri doldurmuş. Sadullah Ergin’in Çankaya’da ne işi var? Yargı FETÖ’ye teslim edilirken Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin’i Atatürk’ün Çankaya’sına koyacaksın; sonra dönüp bana laf söyleyeceksin.

Davutoğlu ne zamandır CHP’li oldu da Muharrem İnce’ye bölücü diyorsunuz. Ne zaman oldu? Ayıp, ayıp. İnsanda biraz utanma olur, utanma. Arlanma olur, sıkılma olur. Listelere 77 kişiyi doldurdunuz. Hani, Babacan’ı Yüce Divana gönderecektin? Şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyorsun. Hani en çapsız Dışişleri Bakanı Davutoğlu’ydu? Bunları, şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyorsun. Bakın, bunları bize proje diye yutturuyorlar. Bu, bir proje değil. Bu akıl tutulması, akıl tutulması.”