Osmaniye’de mültecilere saldırı: Çok sayıda yaralı var

Osmaniye’de mültecilere saldırı: Çok sayıda yaralı var
Yayınlama: 02.07.2022

OSMANİYE – Cevdetiye Beldesi’nde Geçici Barınma Merkezi’nin kötü koşullarından kaçan bir grup mülteciye jandarma tarafından ateş açılırken, bir grup ırkçı da mültecileri silahla kovalayarak linç etti. 

Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye Beldesi’nde bulunan Geçici Barınma Merkezi’nde dün akşam saatlerinde Suriye, Afgan ve Pakistanlı bir grup mülteci tellerden atlayarak çıktı. Sanal medyada dolaşan görüntülerde Geçici Barınma Merkezi’nden telleri yıkarak çıkmaya çalışan mültecilerin arkasından jandarmanın ateş açtığı duyuluyor. Görüntülerde mültecilere ait olduğu belirtilen ve ölü olup olmadığı anlaşılamayan yaralı bedenler görüldü. Mültecilerin grup halinde sokakta koştuğu, arkalarından ırkçı bazı grupların silahla ateş ettiği, bu grupların mültecileri aradıkları ve bazı mültecilere yönelik linç girişiminde bulundukları görülüyor. Edinilen bilgilere göre mültecilerin merkezin kötü koşullarına daha fazla dayanamadığı ve kaçmaya çalıştıkları belirtildi. 

Saldırılarda çok sayıda mülteci yararlanırken, ölü olup olmadığına dair henüz bilgi edinilemedi. 

Osmaniye Valiliği konuya dair açıklama yaptı. Valilik, açıklamasında “Osmaniye Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde bulunan bir grup yabancı bu akşam saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve Jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır. Olayın ilk anında 35 yabancı telleri atlayarak merkezden firar etmiş olup, İl Jandarma tarafından tamamı yakalanmıştır” ifadelerine yer verildi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.