Sağlık emekçileri: ‘Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz’

Sağlık emekçileri: ‘Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz’
Yayınlama: 15.12.2021

Batman’da iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanları Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Batman Tabip Odası ile SES Batman Şubesi öncülüğünde düzenlenen açıklamaya önlükleri ile katılan sağlık çalışanları “Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz” pankartını açtı. Açıklamayı SES Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan okudu.

Ortak basın açıklamasını okuyan SES Batman Şubesi Eş Başkanı Deniz Topkan “Sağlıkta Dönüşüm Programı iflas etmiştir ve halkın sağlığı tehlike altındadır. Sağlığa erişimin eşit ve adil olmadığı bu bozuk sistem sona ermelidir. Pandemi koşullarında canlarından ve sağlıklarından olan biz sağlık emekçilerine verilen sözler tutulmamıştır. Kamuoyunda algı yönetimiyle fazla ödeme yapılacakmış açıklamaları yapanlar halkı aldatmaktadır. Sağlık emekçilerinin gelirleri artık yoksulluk sınırının çok altına düşmüştür” dedi.

Topkan,” 2004 yılından bu yana TÜİK’in enflasyona ilişkin veriler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu enflasyon rakamlarına göre yapılan zamlar bizleri hayat pahalılığıyla baş edemez hale getirmiştir. Artık ‘’Geçinemiyoruz’’ diyoruz ve ücretlerimizde iyileştirme bekliyoruz. Gelirlerimiz ve özlük haklarımız ile ilgili 11 Aralık tarihinde TBMM’ne getirilen yasa tasarısı içtüzüğe aykırı olarak komisyon başkanının imzasıyla geçtiğimiz hafta sonu geri çekilmiştir. Bizler tasarının yeterli olmadığını, kapsayıcı olmadığını görüyoruz. Ancak bu getir-kaçır yasa tasarısıyla toplumda bir zam yapılıyormuş algısı yaratılmaya çalışılmıştır. Raflarda tozlanmaya bırakılan yasa tasarısının ne zaman TBMM’ye yeniden düzenlenerek getirileceği belirsizdir. Bu yasa tasarısında lütfedilmeye çalışılan kamuda yapılacak zam oranını bile sağlık patronları telaşla karşılamış, kamuda ödemeler artarsa bizler de sağlık emekçilerinin emeğini ucuza kapatamayacağız, giderlerimiz artacak, karımız azalacak endişesi yaşamışlardır. Bu lobinin sağlık politikalarını ele geçirdiği ve emekçilere yapılacak ücret iyileştirmelerinin önünde engel oldukları açıktır.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.