SES: Batman’da 4 Bin 600 vaka, 70’ten fazla ölüm

SES: Batman’da 4 Bin 600 vaka, 70’ten fazla ölüm
Yayınlama: 28.07.2020

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası (SES) Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası yöneticileri, 1 Haziran’dan itibaren artan vaka sayısının 4 Bin 600, ölümlerin ise 70’i aştığını belirterek, bayramlaşma yapılmamasını istediler.

Batman’da normal poliklinik hizmetleri ile COVİD-19 poliklinik hizmetlerinin aynı alanda yütüldüğünü ve yoğun bakım ünitelerinin tam kapasite dolduğunu belirten SES şube başkanı Deniz Topkan “Batman’da özellikle normalleşme ile ifade edilen döneme kadar Batman’da 660 hasta ve 7 vefat söz konusuyken, 1 Haziran itibariyle bu rakam gitgide artmaya başladı. Özellikle şuan itibariyle 4 bin 600 hastanın, 70 üzerinde vefatın olduğu bir kentte yaşıyoruz. Buna rağmen yetkililer buna yönelik tedbirler ve önlemler almamakta ısrar ediyorlar. Vatandaşların önlemlerini almalarını ve gerekirse bayramlaşmayıp, sokağa çıkmayarak bayram boyunca evde kalmaları noktasında çağrı yapıyorum” dedi. 

SÜREÇ ŞEFFAF YÜRÜTÜLMÜYOR

Açıklamada konuşan Tabip Odası başkanı Dr. Oğuz, “Durum bu kadar ciddi iken, açıkçası sürecin yönetimine dair eleştirilerimiz mevcut. Bir diğer eleştirimiz de sürecin şeffaf yürütülmüyor olmasıdır” diye konuştu. Ardından basın açıklamasını Tabip Odası Başkanı Oğuz okudu. Oğuz, “Pandemi hastanesi olan, normal poliklinik hizmetleri ile Covid poliklinik hizmetlerinin aynı anda yürütüldüğü bir hastane olan Batman bölge devlet hastanesinde hem servislerin hem de yoğun bakım üniteleri tam kapasite doludur. Başta COVID şüpheli veya pozitif hastalarla temas edenler olmak üzere ildeki tüm sağlık çalışanları hızlı bir şekilde taramadan geçirilmelidir. Her yıl Eylül ile başlayan İnfluenza (grip) mevsiminde bu yıl farklı olarak Covıd-19 pandemisi ile influenza aynı zaman diliminde bir arada görülecektir. İnfluenza aşısı çok yaygın yapılmalı ve kamusal bir sorumlulukla ücretsiz temini üstlenilmelidir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.