Silivri Cezaevi’nde koğuş baskınları

Silivri Cezaevi’nde koğuş baskınları
Yayınlama: 23.03.2021

Silivri 5 Nolu Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu Hamgin Karakaş, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, kendilerine yönelik baskıları ve hak ihlallerini anlattı.

Silivri 5 Nolu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hamgin Karakaş, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, yaşanan hak ihlalleri ve baskıları anlattı. Karakaş, son zamanlarda gardiyanların günde 2-3 defa koğuş baskınları yapıldığını, tutukluların darp edildiğini aktardı.  

7 KİŞİLİK KOĞUŞTA 37 KİŞİ 

7 kişilik koğuşta 37 kişinin kaldığını aktaran aile, yaşanan hak ihlallerini şöyle anlattı: “Hamgin, gardiyanların koğuşlara gelip yemek masalarının ayaklarını çıkardıklarını ve kendilerine bundan sonra yerde yemek yiyin dediklerini söyledi. Koğuşları sürekli basılıyor, darp ediliyorlar ve malzemelerine el koyuyorlar. Biz tutukluların durumundan endişeliyiz. Yaklaşık 3 haftadır görüşlere gittiğimizde götürdüğümüz iç çamaşırları da verilmiyor.

Daha önce hep veriliyordu. Neler olduğunu bilmiyoruz. Endişeliyiz ” diye anlattı. Karakaş ailesi, hak ihlallerine karşı insan hakları örgütleri ve hukukçuların harekete geçmesini istedi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.