Süleymaniye’de güvenlik güçleri halka ateş açtı: 2 Ölü

Süleymaniye’de güvenlik güçleri halka ateş açtı: 2 Ölü
Yayınlama: 08.12.2020

Federe Kürdistan’da ekonomik kriz ve ücret protestoları nedeni ile başlayan eylemlerde 2 kişi yaşamını yitirirken, KDP ve YNK büroları ateşe verildi.

Federe Kürdistan’da ekonomik kriz ve ücret protestoları nedeni ile başlayan eylemler Süleymaniye, Kerkük, Ranya, Qelediz, Kelar, Seyîdsadiq ve daha birçok merkezde devam ediyor.

Protesto eylemlerinde 2 sivil yaşamını yitirirken, 30’un üzerinde de yaralı olduğu öğrenildi. Eylemlerde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Yekgirtû ve İslam Cemiyeti siyasi parti merkezleri ateşe verilirken, çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

2 ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ 

Devam eden eylemlerde Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde Adem Yahya (16), Germiyan ilçesine bağlı Kifri kasabasında ise Ako Selman (17) adlı çocukların güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü belirtildi. Yine Ranya’da ise 20’ye yakın kişinin yaralandığı öğrenildi.

KDP VE YNK BÜROLARI ATEŞE VERİLDİ

Seyîdsadiq’ta da devam eden eylemlerde halk KDP ve YNK, Yekgirtû ve İslam Cemiyeti siyasi partilerinin 5 merkezini ateşe verdi. Germiyan’nin Kifri kasabasında YNK bürosu, Süleymaniye bölgesine bağlı Pîremegrûn’da ise KDP’ye ait büro ateş verildi.

Eylemciler, bölgedeki durumun normalleşmesini ve maaşlarının dağıtılmasını talep ediyor. (MA)