Tanrıkulu HDP’nin kapatılmasını değerlendirdi: Kapatma ile sonuçlanmayacak olsa dava açılmazdı

Tanrıkulu HDP’nin kapatılmasını değerlendirdi: Kapatma ile sonuçlanmayacak olsa dava açılmazdı
Yayınlama: 23.03.2021

Artı TV’de Derya Okatan’ın sunduğu Gündem Özel programının konuğu CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Deva Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz ve Gazeteci İsmet Demirören oldu. 

Newroz kutlamalarını değerlendirerek başlayan programda, Deva Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, “Türkiye ve Orta Doğu coğrafyasının, tüm dünyanın yeni gün, bahar olarak gördüğü bugünü coşkuyla kutladı” dedi. 
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise, Newroz aladanında Diyarbakır’da olduğunu söyleyerek, “Amed halkı ile gurur duydum bir kez daha. Meydan gençlerle doluydu, yüzbinlerce insan oradaydı. Sahnede durmak yerine alana indim kalabalıklar, ‘Canınızı sıkmayın’ dediler. Gözlerim doldu. Tüm halkımızın bayramını bir kez daha kutluyorum” dedi. 
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Newroz alanlarındaki halkın iktidara cevap verdiğini söyleyerek, iktidarın süreci okuyamadığını, halkın tepkisindeki mesajları alamadığını söyledi. 
Gazeteci İsmet Demirören ise, Newroz kutlamalarını iktidar ortaklarına karşı verilen en güzel cevabın olduğunu belirtti.  

‘TEK ADAM REJİMİ YIKILACAK’

HDP ve seçmenlerine karşı düşman hukuku uygulandığını söyleyen Garo Paylan, “Muhalefetteki tek adam rejimini bitirme iradesini kırmanın en kolay yolu HDP’ye saldırmaktır. Bu çerçevede de CHP içinde bir kesimi veya İYİ Parti’yi yanımıza alabiliriz. Bu sayede muhalefeti parçalayabiliriz planını ortaya koydu. Bütün partiler bu saldırıların arkasını gördü. Taban da gördü, siyasetçiler de gördü. HDP’ye yapılan saldırıyı demokrasiye karşı yapılan saldırı olarak görüp, bu oyunu püskürtebilirsek tek adam rejimi yıkılacak” dedi. Muhalefetin gelen saldırılara karşı dirençli duramamasını da değerlendire Paylan, “Bu siyasi saldırıyı püskürtmek için elimizden geleni yapacağız. Muhalefetin de elinden geleni yapması gerekir” ifadelerini kullandı. 
Halkın da AKP rejiminin oyunlarını gördüğünü altını çizen Paylan, bir kez daha muhalefet partilerindeki siyasetçilere seslenerek, “Yeterli sorumlulukların alınması gerekiyor. Daha fazla almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu sorumluluğu alırsak saldırıları püskürtürüz” dedi. 

‘KAPATILMA OLMASA DAVA AÇILMAZDI’

MHP Kongresine saatler kala HDP’nin kapatılması için iddianame hazırlanmasını MHP’ye ‘hediye’ minvalinde yorumlayan Tanrıkulu, “Bu davanın yargısal ve ya hukuksal olarak açıldığını düşünmeyelim. Tamamen siyasi olarak açılan bir davadır” dedi. 
“Kapatma ile sonuçlanmayan bir dava açılmaz bu ortam içerisinde. Çok zordur” ifadesini kullandı.  

‘KAYGILAR GİTTİKÇE ARTIYOR’

Ne kadar konuşulursa konuşulsun aynı şeylerin söylenmek zorunda olduklarını söyleyen  Deva Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, “Bir gece yarısı karar alınmasıyla bu ülke insanları sabaha yüzde 12 yoksullaşmış olarak kalktı. Demokrasi de geldiğimiz nokta bu. Yasama, milli irade, meclisten çıkan kanunlar… Bunları söylemek anlamsızlaşıyor. Türkiye’deki bir çok kurul anlamını yitirdi. Yargı, parlemento, üniversiteler ve hiç bir kurum özgür değil bu ülkede” ifadelerini kullandı. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.