Uğur Tekstil işçilerinin ‘TİS’ zaferi

Uğur Tekstil işçilerinin ‘TİS’ zaferi
Yayınlama: 11.02.2022

DİSK/Tekstil Genel başkan vekili Doğu ve Güneydoğu temsilcisi Mehmet Ali başak, Uğur Tekstil işçilerinin sendikanın girişmeleriyle yeniden açılmış ve bütün işçiler koşulsuz, kıdem ve ihbar tazminatlarını iade etmeden işbaşı yapmıştır’’ dedi.

Urfa 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tekstil fabrikası, yanlarında çalışan yaklaşık 300 personele fabrikanın kapandığına dair mesaj atılarak iş akdinin fesh edildiğini söylemişti. Duruma tepki gösteren 300 personel fabrika önünde basın açıklaması yaparak durumu protesto etmişti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Tekstil İşçileri Sendikası ( DİSK/Tekstil) Doğu ve Güneydoğu temsilcisi Mehmet Ali Başak, Uğur Tekstil fabrikasında işten atılan işçilerle ilgili açıklamada bulundu.

Mehmet Ali Başak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Hayri Uğur Tekstil, Urfa’da hazır giyim üretimi alanında faaliyet göstermek üzere 2019 yılında açılan yeni bir iş yeridir. Büyük bir üretim kapasitesine sahip olmasına rağmen istenilen düzeye ulaşamayan, yönetim sorunları olan ve haliyle işçiler açısından kimi sorunların öne çıktığı bir işyeriydi.

Bu iş yerindeki işçiler, sendikamıza Ağustos 2021başlarından itibaren üye oldu ve ayın sonunda üye sayısı toplu sözleşme için yeterli hale geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sendikamızın Hayri Uğur Tekstil (eski adı Uğur Tekstil)’de sözleşme için yeterli çoğunluğa sahip olduğuna ilişkin belgeyi taraflara gönderdiği tarihten itibaren sorunlar kendini göstermeye başladı’’ dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.