20 yaşındaki engelli kadın katledildi

20 yaşındaki engelli kadın katledildi
Yayınlama: 17.02.2022

Konuşma ve işitme engelli olan 20 yaşındaki Edanur Candan M.C.Y. tarafından katledildi. Candan’ın cenazesi ormanlık alanda bulundu, cinayetle ilgili iki kişi tutuklandı.

Mersin’de konuşma ve işitme engelli Edanur Candan (20), kendisi gibi engelli olan M.C.Y. tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Mersin’in merkez Toroslar ilçesine bağlı Işıktepe Mahallesi’ndeki ormanlık alanda konuşma ve işitme engelli Edanur Candan’ın cenazesi bulunmuştu. Mahallede 9 Şubat’ta hayvanlarını otlatan bir çoban, çalılıkların arasında cenazeyi görünce durumu yetkililere bildirdi.  

Jandarma tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Mezitli ilçesinde ikamet eden genç kadının, katledilmeden önce evinden ayrılarak yine kendisi gibi konuşma ve işitme engelli erkek arkadaşı M.C.Y. ile buluştuğu tespit edildi.

SUÇU İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan M.C.Y., tercüman aracılığıyla verdiği ilk ifadesinde, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Ancak soruşturmanın devamında, M.C.Y.’nin arkadaşı R.A. da azmettirici olarak gözaltına alındı.

Her iki zanlı, işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.