Farah Zeynep Abdullah’a Musa Orhan’a hakaretten para cezası

Farah Zeynep Abdullah’a Musa Orhan’a hakaretten para cezası
Yayınlama: 18.03.2023

‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada, mahkeme Farah Zeynep Abdullah’a 1300 TL adli para cezası verdi.

Farah Zeynep Abdullah’a, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçuyla tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 ay’a kadar hapis istemiyle açılan davada, mahkeme oyuncunun 1300 TL adli para cezası ödemesine hükmetti.

Banaz Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan davada, 9 Mart’ta görülen duruşmadan karar çıktı. Hakim, Farah Zeynep Abdullah’ın ‘hakaret’ suçunu işlediğine hükmederek, geleceği üzerindeki etkilerini dikkate alıp, indirimlerle beraber 65 gün karşılığında adli para cezası verdi.

‘HER VİCDANLI İNSANIN GÖSTERDİĞİ TEPKİYİ GÖSTERDİM’

Açılan dava sonucu para cezası alan Farah Zeynep Abdullah savcılığa verdiği ifadede Musa Orhan’ın suç duyurusunun kötü niyetli ve maddi çıkar amaçlı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Paylaşım benim tarafımdan yapılmıştır. Ancak iddia edildiği gibi bu paylaşımın bir karalama kampanyası veya linç girişimiyle hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Siirt’te zanlı Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığını öne sürerek hayatına son veren İpek Er’in iddialarının adli tıp kurumunca hazırlanan raporla doğrulandığı görülmüş ve cinsel saldırı neticesinde intihar eden genç kıza ilişkin haberler tüm ülkede infial yaratmış ve beni de derinden sarsmıştır.”

“Oluşan bu tepki sonucunda da sosyal medyada binlerce kişi tarafından binlerce paylaşım yapıldığı görülmektedir. Tarafımca yapılan paylaşım her vicdanlı insanın gösterdiği tepkiden daha farklı değildir”

EZGİ MOLA’YA DA PARA CEZASI VERİLMİŞTİ

Batman’ın Beşiri ilçesinde 2020 yılında, intihara kalkışan ve 34 gün sonra hastanede vefat eden İpek Er’in bıraktığı mektupta Siirt’te Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını yazması üzerine, Orhan hakkında Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Orhan’ın yargılanmasına tutuksuz devam edilmesi, sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

Oyuncu Ezgi Mola da yaşananlar karşısında Musa Orhan’ın tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdiği bir tweet paylaşmış ve Orhan’ın avukatı tarafından Mola’ya da hakaret davası açılmıştı.

Dava sonucu mahkeme, oyuncunun ‘hakaret’ suçunu işlediği kanaatiyle 87 gün karşılığı 6 bin 960 TL adli para cezası vermişti.

EZGİ MOLA’YA DESTEK OLMUŞTU

Ezgi Mola’nın 2020’de Musa Orhan hakkında attığı tweetlerin ardından, Farah Zeynep Abdullah da o dönem birlikte aynı dizide rol aldığı meslektaşına destek olmuş ve Orhan’ın tutuksuz yargılanmasına itiraz etmişti.