HDK’den açık mektup: Birlik ilkesine ihtiyaç var

HDK’den açık mektup: Birlik ilkesine ihtiyaç var
Yayınlama: 18.03.2023

HDK yayınladığı açık mektupla, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçimlerde ortaklaşılması kararını destekledi: Dönem, tekil örgütsel kazanımları önceleme algısını toplum nezdinde güçlendirecek tutumlardan uzak durma dönemidir.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın 14 Mayıs seçimlerine ilişkin kararına dair açık mektup yayınlayan HDK, “Ezilenler açısından da kader tayin edici olan bu kritik kavşakta, her zamankinden daha fazla bu birlik ilkesine ihtiyacımız var” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Emek ve Özgürlük İttifakı’na, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ortak girme kararına ilişkin açık mektup yayınladı. Emek ve Özgürlük İttifakı tarafından alınan ‘ortak tutum alma’ kararının desteklendiğinin belirtildiği mektupta şöyle denildi:

“Faşizmin son yıllardaki yönelimleri karşısında ‘çokluk içinde birlik’ ilkesiyle varlığımızı koruduğumuzu, büyüdüğümüzü, güçlendiğimizi ve haklı olarak halkların umudu olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Sadece egemenler açısından değil ezilenler açısından da kader tayin edici olan bu kritik kavşakta, her zamankinden daha fazla bu birlik ilkesine ihtiyacımız var. Türkiye ve Kürdistan halkları açısından hayati olan bu süreçte, ‘faşist bloku’ sadece cumhurbaşkanlığı seçiminde değil parlamento dağılımında da geriletecek seçim taktiklerini geliştirmek ittifak politikasının varlık koşullarındandır. O nedenle parlamentoda rejimin kaybettiği her sandalyeye odaklanmayan bir taktik hepimize kaybettirecektir. Bu yönüyle dönem, devrimci güç birliğinde her açıdan daha fazla ısrar etme, tekil örgütsel kazanımları önceleme algısını toplum nezdinde güçlendirecek tutumlardan uzak durma dönemidir”

İTTİFAKTA ANLAŞILMIŞTI

16 Mart’ta toplanan Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, seçimlere ittifak olarak girilmesi konusunda uzlaşıldığını açıklamış ve alınan ortak tutumun detaylarının kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını duyurmuştu.