HDP Batman İl Örgütü: İmralı Kapıları Açılsın

HDP Batman İl Örgütü: İmralı Kapıları Açılsın
Yayınlama: 15.02.2022

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo Batman’da protesto edildi.

HDP Batman İl Örgütü, komployu parti binası önünde yaptığı açıklamayla protesto etti.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, TJA, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kişi açıklamaya katıldı. “Tecrit kalksın, İmralı kapıları açılsın, barış sağlansın” pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Hürriyet Kaytar, 15 Şubat’ı “Kürt halkının özgürlüğüne, varlığına, gelecek ve tarihine kastetme günü” olarak nitelendirdi.  

HDP’li Ayşe Acar Başaran ise, 23 yıldır Öcalan’ın ağırlaştırılmış tecrit altında olduğuna işaret ederek, “Tecridin devam ettirilmesinin amacı demokrasi ve Kürt düşmanlığıdır. AKP-MHP iktidarı çatışma ortamı yaratarak, demokrasiye büyük darbelerde bulundu” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Öcalan üzerinden manipülasyon ve oy hesabına girdiğini söyleyen Başaran, “Sayın Öcalan’ın sözleri bir çok çıkmazın önünü açacaktır. Erdoğan bu tür manipülasyonları bir kenara bırakarak, bu mutlak tecritte son vermeli.

Sayın Öcalan’ın sözlerinin topluma ulaşmasının önü açılmalı. Bu tecrit toplumun tamamına yayılmak isteniyor. Bu tecridi kırana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. 15 Şubat komplosunun tekrar tekrar kınıyoruz” şeklinde konuştu.  (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.