HDP Batman il örgütü ‘kobané’operasyonlarına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi

HDP Batman il örgütü ‘kobané’operasyonlarına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi
Yayınlama: 27.09.2020

Halkların Demokratik Partisi’ne yönelik yapılan ‘Kobané’ operasyonuna tepkiler devam ediyor. Batman’da 2000 iş merkezinin önünde Kobane operasyonlarına tepki amacıyla HDP’li grubun yapmak istediği basın açıklaması Polislerce engellendi. Bu arada olay yerinde haber takibinde bulunan Jiyan Haber muhabiri Veysi Atmeca’nın  olayla ilgli çektiği fotoğraf ve videolar polisler tarafından zorla silindi.

Polislerin engellemelerinin ardından Hdp’ li grup 2000 iş merkezinde bulunan ilçe binasının önünde açıklama yaptı.Halkların Demokratik Partisi Batman il Örgütnün düzenlediği açıklamayı HDP’li grup adına Hdp Batman milletvekili Rüştü tiryaki gerçekleştirdi. Tiryaki;

Operasyonlar AKP’nin HDP’ye tahamülsüzlüğünün ürünüdür

Türkiyede siyasi soykırım operasyonları öyle bir noktaya geldi ki bir siyasi partinin basın açıklaması yapması bile gördüğünüz gibi engelleniyor. Bu durumu protesto ettiğimizi burada belirtmek istiyorum. Bu siyasi soykırım operasyonlara karşı bize dayanışma mesajları gönderen siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine ve tüm diğer mecralardan destek mesajı gönderen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu siyasi soykırım operasyonu herkes bilsin ki 7 haziran başarısına tahammül edemeyen AKP iktidarının 4 Kasım 2016 tarihinden beri yürüttüğü operasyondur. HDP’nin başarısına, halkla buluşmasına, büyükşehirlerdeki belediyeleri AKP’ye kaybettirmesine ve barajları yıkmasına tahammül edemiyorlar.

Bu baskılarla bize diz çökürtemezler

Bu baskılarla bize diz çöktürteceklerini geri adım attıracaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Eşbaşkanlarımızdan, milletvekillerimize, parti meclis üyelerimizden, üyelerimize kadar 14 bini aşkın arkadaşımızı gözaltına aldınız 7 bini aşkın arkadaşımızı tutukladınız binlerce arkadaşımıza ceza verdiniz fakat tüm bunlara rağmen tek bir HDP’li ye geri adım attırtamadınız, diz çöktürtemediniz. Öyle ki HDP bu gün korkulu rüyanız olduğu gibi yarın da korkulu rüyanız olmaya devam edecektir. HDP belediye başkanlıklarını size kaybettirdiği gibi barajları yıktığı gibi Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini de belirleyecektir. Dün olduğu gibi kaybediyorsunuz kaybedeceksiniz. Asla kaybeden HDP, halklarımız ve bize gönül verenler olmayacak. Dimdik ayaktayız dimdik ayakta kalmaya da devam edeceğiz. Hiç kimsenin gözünde, ruhunda, beyninde toplu iğne ucu kadar karamsarlık göremeyeceksiniz. Kendinize, partinize ve halkınıza güvenin. Bilin ki kaybedenler onlar kazananlar biz olacağız.

Batman/ Veysi Atmeca

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.