Merdan Yanardağ gözaltına alındı

Merdan Yanardağ gözaltına alındı
Yayınlama: 26.06.2023

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Öcalan videosu’ nedeniyle soruşturma başlattığı Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, hakkında sosyal medyada yayılan ‘Öcalan videosu’ nedeniyle resen başlatılan soruşturmanın ardından TELE 1’in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı, “suçu ve suçluyu övme” ve “terör örgütü propagandası yapmak” iddialarından başlattı.

NE OLMUŞTU?

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ’ın TELE 1 ekranlarında “Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir düzen olur mu? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki bir kişidir” ifadelerini kullandığı video sosyal medyada yayıldı.

YANARDAĞ YALANLADI

Yanardağ sonrasında videoların montaj olduğunu, çözüm sürecine dair sözlerinin kesilip biçildiğini açıkladı.

Yanardağ, sosyal medya hesabından, “Düşkün M.Ali Çelebi, AKP’nin Öcalan ile başlatmak istediği yeni çözüm sürecini (Ensarioğlu’nun açıklamalarına bakın) eleştirdiğim programdan, kesip biçerek hazırladığı video ile muhabirlik yapıp, partisine yaranmaya çalışmış. Troller de üzerine atlamış. Hadi oradan motajcılar.

RTÜK TELE 1 HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından, “Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” paylaşımı yaptı.

Yanardağ da “Ebubekir Bey, kimseyi öven yok. Tam tersine, Apo’yu öven ve yeni bir çözüm sürecinin yolunu döşeyen AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını eleştiren bir program var. Seçim sürecindeki gibi, montaj videolara dayanarak bahane aramayın” diye yanıt verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” iddialarından soruşturma başlatmıştı.