Nusaybin özgürlük Newrozu’na hazırlanıyor

Nusaybin özgürlük Newrozu’na hazırlanıyor
Yayınlama: 18.03.2023

MARDİN – Mardin’in Nusaybin ilçesinde 21 Mart’ta gerçekleştirilecek Newroz’un hazırlıkları devam ederken, Kızıltepe’de yarın Newroz ateşi yakılacak. 

Bu yıl “Her der Newroz, her dem Azadî” şiarıyla Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere adanan Newroz’un gerçekleştirileceği önemli merkezlerden biri de Mardin’in (Nusaybin) ilçesi. Tertip komitesinin Kaymakamlık ile yaptığı görüşmeler sonucunda, 21 Mart Salı günü yakılacak Newroz ateşi için 8 Mart Mahallesi’ndeki Cegerwxîn Parkı’nın karşısındaki Newroz Alanı belirlendi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mêrdîn Milletvekilli Pero Dündür ve Batman Milletvekilli Mehmet Rüştü Tiryaki’nin konuşmacı olarak katılacağı Newroz’da, sanatçı Mervan Tan da sahne alacak. Newroz Tertip Komitesi adına HDP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Şirin Barış, yaptığı açıklamada Nusaybin halkını Newroz alanına çağırdı.  

HDP İlçe Eşbaşkanı Şindar Akıncı da, şunları belirtti: “21 Mart’ta Ronahi, Rahşan ve Zekiyelerden devraldığımız meşaleleri Nisêbîn’de yakacağız. Halkımızı özgürlük mücadelesine çağırıyoruz.” 

Mahallelerde sokak sokak bildiri dağıtılarak, halk Newroz alanına çağrıldı. 

QOSER’DE BİLDİRİ DAĞITILDI

Öte yandan (Kızıltepe) ilçesinde de Otogar Meydanı’nda yarın düzenlenecek olan Newroz için bildiriler dağıtıldı. Sloganlar eşliğinde kent merkezinde dağıtılan bildirilerle halkın Newroz’u kutlandı.