Özgür Öğrenci İnisiyatifi: Tarikat yurtları kapatılsın

Özgür Öğrenci İnisiyatifi: Tarikat yurtları kapatılsın
Yayınlama: 12.01.2022

Özgür Öğrenci İnisiyatifi, Enes Kara’nın iktidarın politikaları sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek, tarikat yurtlarının kapatılmasını istedi.

Özgür Öğrenci İnisiyatifi, tıp öğrencisi Enes Kara’nın intihara sürüklenmesine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde açıklama yaptı. İnisiyatif adına konuşan Ezgi Orak, “AKP iktidarı son 20 yıldır ‘dindar nesil yetiştirmek’ amacıyla çeşitli tarikat ve cemaatlere alan açıp, onlarla birlikte hareket ettiği bilinmektedir. Bu alanların başında özel ve vakıf yurtları adı altında öğrencilere dayatılın gerici tarikat-cemaat yurtları gelmektedir” ifadelerini kullandı.

SORUMLU AKP-MHP

İktidarın kendi yarattığı sorunlara çözüm getirmeyeceğini belirten Orak, “Sıra arkadaşımız Enes’in intihar notunda dile getirdikleri gençliğin esir kılınmak istenildiği durumunun reçetesidir. Bu sorunların kendi iktidar rantı için kullanması gerçeği doğan her türlü olumsuzluğun doğrudan faili olduğunun kanıtıdır. O yüzden diyoruz ki Enes Kara arkadaşımızın ölümünün sorumlusu faşist AKP-MHP iktidarı ve onun karanlık, gerici politikalarıdır” ifadelerini kullandı.

TARİKAT YURTLARI KAPATILSIN

İnisiyatifin taleplerini sıralayan Orak şunları söyledi: “Cemaat ve tarikat yurtları kapatılsın. KYK yurtlarında ve kampüslerde çeşitli etkinlikler üzerinden öğrencilere tarikat ideolojileri dayatmasına son verilsin. KYK yurtlarında öğrencilerin barınamayacak düzeyde maruz kaldığı niteliksiz, insan onuruna yakışmayan koşullar ortadan kaldırılsın, iyileştirilsin.”

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.