Savcı Sayan, Ağrı Belediyesi’nin sosyal medya hesabını ‘basın ofisi’ yaptı

Savcı Sayan, Ağrı Belediyesi’nin sosyal medya hesabını ‘basın ofisi’ yaptı
Yayınlama: 14.04.2023

AKP’nin İzmir adaylarından Savcı Sayan Ağrı Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarını kendi hesabı gibi kullandığı ortaya çıktı. Belediye hesaplarında ‘Savcı Sayan Basın Ofisi’ yazıldığı görüldü.

Milletvekili adayı olmak için Ağrı Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden ancak İzmir 1’inci bölge, 6’ncı sıradan aday gösterilen AKP’li Savcı Sayan, belediyenin resmi sosyal medya hesaplarını kişisel hesabı haline getirdi.

On binlerce takipçisi bulunan, bazıları onaylı ve resmi olan hesapların profilleri “Savcı Sayan Basın Ofisi” olarak değiştirildi.

Belediye Başkanı’nın Metin Karadoğan olarak göründüğü bel.tr uzantılı Ağrı Belediyesi resmi WEB sitesinden yönlendirilen Facebook bağlantısı da 799 bin takipçili “Savcı Sayan” hesabına çıktığı ortaya çıktı.

ss.jpg

Ayrıca Web sitesindeki linkten ulaşılan Twitter hesabı “@agribelediyesi_” için “Bu hesap mevcut değil” uyarısı çıkıyor.

Ancak 30.2 bin takipçili “Savcı Sayan Basın Ofisi” isimli bir hesap bulunuyor. ‘Nick’ kısmı da “@savcisayanbasin” olan bu hesabın geçmiş paylaşımlarından, belediye hesabı olduğu anlaşılıyor.

sss.jpg

Hesabın eski paylaşımlarında Savcı Sayan’ın belediye başkanıyken yaptığı çalışmaların yanı sıra belediye birimlerinin faaliyetlerine dair paylaşımlar yapıldığı görülüyor.