Şengal’in yeniden inşası için 50 milyar dinar ayrıldı

Şengal’in yeniden inşası için 50 milyar dinar ayrıldı
Yayınlama: 14.04.2023

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı İvan Faik, Şengal’in yeniden inşası ve göçmenlerin dönüşü için bütçe tahsis edildiğini açıkladı.  

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı İvan Faik, Başbakan Muhammed Şiya Sudani’nin Şengal’in yeniden inşası ve göçmenlerin dönüşü için bütçe tahsis ettiğini belirtti.

İvan Faik, “Başbakan, Şengal’in yeniden inşası ve göçmenlerin dönüşü için 50 milyar dinar ayırdı. Göçmenlerin bölgelerine dönüşü Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile ilişkilidir” dedi.

Bakan İvan Faik, Federe Kurdistan Bölgesi ve Musul’daki kamplarda 40 bin mülteci bulunduğunu ve Musul merkezi dışında Irak’ın hiçbir vilayetinde mülteci kampı bulunmadığını kaydetti.

Faik, mültecilerin geri gönderilmesi konusunun Federe Kürdistan Bölgesi hükümetinin alacağı kararlar ve Şengal’in yeniden inşası ile ilgili olduğunu vurguladı.

KDP KAMPLARI DENETİME KAPATIYOR

Bakanlığının Federe Kurdistan Bölgesi’ndeki kampların yönetimiyle hiçbir ilgisi olmadığını belirten Bakan Faik, sadece kamplara destek olduklarını ve erzak sağladıklarını aktardı. Bakan Faik, daha önce KDP’nin kontrolü altındaki Êzîdî kamplarının denetimlere kapandığını ve KDP’nin Êzîdîlerin dönüşlerini engellediğini açıklamıştı.