Batman’da 4 Kasım protestosu: HDP değil iktidar çözüldü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Partilerine yönelik 2016’da gerçekleştirilen “4 Kasım siyasi darbeyi” düzenlediği eylem ve etkinliklerle protesto etti.

HDP Batman İl binası önünde gerçekleştirilen basın açıklaması ile 4 kasım darbesine tepki gösterildi. Açıklamaya görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, Kozluk Belediyesi Eşbaşkanı Nazime Avcı, TJA, Barış Anneleri Meclisi, HDP İl ve ilçe örgütü eşbaşkanları, yöneticileri ile MEBYA-DER ve TUAY-DER temsilcileri katıldı.

Yoğun bir katılımın sağlandığı açıklamada “Darbeler karşı mutlaka kazanacağız” pankartının açıldığı açıklamada katılımcılar HDP bayrağı taşıdı. “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “HDP halktır halk burada” sloganın atıldığı açıklamada Kürtçe metni HDP Batman İl Örgütü’nün Eşbaşkanı Ömer Kulpu, Türkçe metni ise il örgütü yöneticisi Ruken Zeryam Işık Yıldız okudu.

Açıklama şu şekilde:”7 Haziran 2015 seçim sonucundan sonra HDP’nin Türkiye halklarında yarattığı umuda işaret eden Işık, “24 Temmuz 2015’teki sürecin bitirilerek savaş ve çöktürme planının devreye sokulması şeklinde karşılık buldu. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 28 Temmuz 2015’deki ‘dokunulmazlıklar kaldırılmalı’ ve ‘bedelini ödemeliler’ açıklamasından sonra partimize karşı yapılan siyasi kırım operasyonlarında on binlerce partilimiz gözaltına alındı, binlerce yöneticimiz, belediye eş başkanlarımız ve üyemiz tutuklandı, sürgüne gönderildi. 4 Kasım ile başlayan bu süreç aynı zamanda 19 Ağustos Kayyım Darbesi, Kobanî davası ve partimize karşı açılan kapatma davasının da zemini olmuştur. 7 Haziran seçimlerinde yaşadıkları yenilginin acısını siyaseten HDP ve halklara ödetmek istediler. HDP’nin karşısına siyaseten çıkmaya cesaret edemeyenler onu zulümle, baskıyla, yargıyla, güvenlik aygıtlarıyla sindireceklerini düşünüyorlar. Ama nafile, bu yolda yürüyüşümüz kararlı bir şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.‘HDP DEĞİL FAŞİZM ÇÖZÜLECEK’

İktidarın siyasi bitişe doğru sürüklendiğini söyleyen Işık, “Gözaltına alındığımızda, tutuklandığımızda, parti binalarımız ve mitinglerimiz bombalandığında, belediyelerimiz gasp edildiğinde HDP değil ‘faşizm çözülecek’ dedik. Çözümsüzlükte ısrar edenlerin çözüldüğü bir süreçte partimiz dimdik ayakta ve Türkiye halklarına umut olmaya devam ediyor. Savaşla, demokratik siyasete yönelik tasfiye operasyonları, güvenlik politikalarıyla ömrünü uzatmaya çalışan AKP-MHP iktidarına karşı en geniş toplumsal ve siyasal mücadele hattını kurmak, dün olduğu gibi bugün de siyasal varlığımızın gereğidir” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın