HDP Batman Kadın Meclisi: Kobanê Davası kadınlara saldırıdır

HDP Batman Kadın Meclisi: Kobanê Davası kadınlara saldırıdır
Yayınlama: 18.05.2021

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi, 28’i tutuklu 108 Kürt siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası’yla ilgili açıklama yaptı. 

Batman’da HDP İl binası önünde yapılan açıklamaya Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, partililer, Barış Anneleri Meclisi ve TJA aktivistleri katıldı.

TJA aktivisti Şükran Çelebi, davanın Kürtlere, ezilenlere, enternasyonalist mücadeleye, bir arada ortak yaşamın savunucularına açıldığını söyledi. Çelebi, “Yargılanması gerekenler yeni yaşamın savunucusu olan HDP’nin kadın mücadelesi, demokrasi ve özgürlük mücadelesi değil; DAİŞ çetelerinin amaçladığı katliama karşı sessiz kalanlardır. Çıkarılan infaz yasası ile tacizcileri, tecavüzcüleri serbest bırakan zihniyeti yargılayacağız.

Yaşam alanlarımızı rant uğruna talan edenleri yargılayacağız. Yaşamın hiçbir alanında kadın görmeye tahammül edemeyen erkek ittifak şunu çok iyi bilsin ki, biz kadınlar, DAİŞ ve ortaklarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Ve Kobanî direnişinde olduğu gibi kadınlar kazanacak, halklar kazanacak” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.