HDP, İHD, ÖHD’den İslahiye Cezaevi’ne ziyaret

HDP, İHD, ÖHD’den İslahiye Cezaevi’ne ziyaret
Yayınlama: 15.02.2023

ANTEP– HDP, İHD, ÖHD depremin olduğu İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevi’ni ziyaret etti.

Depremden ağır hasar alan Antep’in İslahiye ilçesindeki T Tipi Kapalı Cezaevi’ni, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şube Yöneticisi avukat Mehmet Sezer, Özgürlük İçin Hukukçular (ÖHD) Antep Şube üyesi Avukat Celal Özdemir’den oluşan heyet ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin bilgi veren Kemalbey ve avukatlar, cezaevinin genel anlamda depremden etkilenmediğini söyledi. Görüştükleri tutukluların cezaevlerinin telefonları ve UYAP aile görüşme sistemi çalışmadığı için aileleriyle görüşemediğini, cezaevi personelinin kendi telefonlarıyla kısmi görüşme yaptırdığını aktaran heyet, depremin ilk 3 günü temel ihtiyaçlarda ve rutin işlemlerde sorunlar yaşandığının tutuklular tarafından aktarıldığını belirtti. Yavaş yavaş cezaevindeki işleyişin rutine dönmeye başladığını, ancak kantinden alışveriş konusunda sorunlar yaşandığını belirten heyet, her koğuşa 5 litrelik içme suyu verildiğini, ancak gelen 1,5 litrelik suların kendilerine verilmediğini, bunun gerekçesinin ise ‘güvenlik önlemi’ olduğunun söylendiğini belirtti.

SEVK TALEBİ HENÜZ YANITSIZ

Heyet son olarak, Adalet Bakanlığı’nın cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin başka cezaevlerine sevkleri yönünde talepte bulunduğunu, tutukluların da bu talebe uyarak sevk talebinde bulunduğunu, fakat taleplerine henüz yanıt verilmediğini aktardı.