İHD 1994 yılında kaybedilen Resul Saçan’nın akıbetini sordu

İHD 1994 yılında kaybedilen Resul Saçan’nın akıbetini sordu
Yayınlama: 19.02.2022

Batman’da da kayıp yakınları ve İHD yöneticileri sürdürdükleri “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” eylemlerinin 517’inci  haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi.  Burada açıklama yapmak isteyen kayıp yakınları Valiliğin kentte 10-19 Şubat tarihleri arasındaki yapılmak istenecek eylem ve etkinliklere ilişkin aldığı yasak kararı gerekçe gösterilerek polislerce izin verilmedi.

Aileler bu nedenle bu hafta da  açıklamalarını İHD binasında yapmak zorunda kaldı.  Valiliğin almış olduğu yasak kararına tepki gösteren İHD Şube Eşbaşkanı Av. Devran Yıldız, alınan kararın hukuksuzluğuna dikkat çekerek karara ilişkin hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Daha sonra geçilen açıklamada Şubenin kayıp komisyonu üyesi Mehmet Akif Akın konuştu.

Akın, kayıp Resul Saçan’nın ’09.08.1994 tarihinde kaybedildiğini ve bir daha bulunamadığını dile getirerek şöyle konuştu: ‘’İnsan Hakları Batman Şubesi olarak Resul SAÇAN şahsında tüm kaybedilenlerin akıbetinin biran evvel ortaya çıkarılmasını ve sorumluluğu olan herkesin hesap vermesini istiyoruz. Ve bir kez daha çağrı yapıyoruz; acılı anaların yüreklerini bir nebze rahatlatmak için, Cumartesi Anneleri’nin kayıp çocuklarına ne olduğunun araştırılmasını, ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin temizlenmesini istiyoruz.’’ dedi           

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.