Kız kardeşini öldüren erkeğin infaz yasasıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı

Kız kardeşini öldüren erkeğin infaz yasasıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı
Yayınlama: 28.08.2020

Urfa’da Nurbari Mihrican’ı öldüren erkeğin 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra infaz yasasıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Urfa’da kız kardeşi Nurbari Mircihan’ı (17) “bacak bacak üstüne atıp, telefonda mesajlaştığı ve laubali hareketler sergilediği” bahanesiyle öldüren Salih Mircihan’ın (29) ailesinin şikayetiyle tutuklandığı ve 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra infaz yasasıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Kadın Meclisi, Ceylanpınar’da 25 Ağustos tarihinde ağabeyi Salih Mihrican tarafında katledilen Nurbari Mihrican’a dair açıklama yaptı. HDP İlçe Örgütü binasında bir araya gelen kadınlar, “Kadın kırımı toplum kırımıdır” pankartı açtı. Açıklamaya çok sayıda kadının yanı sıra HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü de katıldı. 

AİLENİN ŞİKAYETİNE EMNİYET’TEN YANIT: BİZ SİZİ KORUYAMAYIZ
  
“Nurbari’nin katledilmesi göz göre göre geldi” diyen kadınlar,  Nurbari ve diğer aile fertlerinin daha öncesinde aynı şahıs tarafından tehdit edildiğini söyledi. Açıklamada, “Emniyetten aldıkları cevap çok hazin.  ‘İfadesi alınır bırakılır’ deniliyor. Yani, Emniyet diyor ki; ‘Şikayetçi olmayın çünkü biz sizi korumayız, katili sinirlendirirsiniz ve size daha kötüsünü yapar.’ Aile şikayetçi oluyor, katil abi cezaevine atılıyor ama bir ay içeride kaldıktan sonra infaz yasasıyla salıveriliyor” dedi. Işık, “Nurbari ve diğer kadınların katili abiler, kocalar, sevgililer, tecavüzcüler mi? Yoksa bunların serbestçe ortalarda gezerek kadınları katletmesine çanak tutan bu çürümüş, bozuk, katili ve tecavüzcüyü koruyan düzen mi” denildi.

Açıklamada söz alan HDP Milletvekili Ayşe Sürücü de Batman’da Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına maruz bırakıldıktan sonra intihar eden İpek Er’i anımsatarak Orhan’ın tahliye edilmesine tepki gösterdi. Sürücü, “Hani adalet. Adalet nerede?” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.